Раптово помер директор львівського Будинку вчених, де відбулась «голодна туса блогерів»

Раптово помер директор львівського Будинку вчених, де відбулась «голодна туса блогерів»

3 Грудня 2021
6082
3 Грудня 2021
12:07

Раптово помер директор львівського Будинку вчених, де відбулась «голодна туса блогерів»

6082
Роману Славітичу стало зле у кабінеті заступника міського голови Львова.
Раптово помер директор львівського Будинку вчених, де відбулась «голодна туса блогерів»
Раптово помер директор львівського Будинку вчених, де відбулась «голодна туса блогерів»

У п’ятницю вранці, 3 грудня, у Львівській міськраді раптово помер директор львівського Будинку вчених Роман Славітич, який прийшов з візитом у мерію. Нещодавно львівський Будинок вчених опинився в центрі скандалу через вечірку інста-блогерів у День пам'яті жертв голодоморів.

«Сьогодні зранку в приміщенні міської ради стало погано Роману Славітичу. За словами очевидиці, яка працює у міській раді, чоловік зайшов в кабінет. Вона помітила, що у нього нездоровий вигляд, і запропонувала склянку води. Він сів за стіл і знепритомнів. Працівники викликали швидку і розпочали серцево-легеневу реанімацію з застосуванням автоматичного зовнішнього дефібрилятора. Після прибуття на місце – медики оперативно продовжили проводити реанімаційні заходи. Протягом години часу боролися за життя, але, на жаль, врятувати не вдалось», – повідомили в пресслужбі мерії.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив, що директор Будинку вчених Роман Славітич близько 8:00 ранку прийшов до нього на зустріч, про яку сам попросив напередодні. У кабінеті йому стало зле, він знепритомнів. Роману Славітичу було 75 років.

ZAXID.NET пише, що за попередніми висновками, Славітич помер від серцевого нападу.

27 листопада, у День пам'яті жертв голодоморів, блогер Олександр Заліско гучно відсвяткував свій день народження у львівському Будинку вчених.

Вечірка була у стилі Show bar, з відвертими конкурсами, еротичними танцями шоу-балету, а тости імениннику  проголошували стоячи на столах. Сам факт проведення вечірки у цей день, а також її формат обурили соцмережі.

Розважав гостей телеведучий Володимир Остапчук. У своєму інстаграмі під фотографією з вечірки він написав «голодна блогерська туса». 

Пізніше Остапчук перепросив за цю фразу і запевнив, що вона не була наругою чи гумором над Днем пам'яті жертв голодоморів.

Після розголосу у ЗМІ львівська мерія закрила Будинок вчених, керівництво ж закладу запевняє, що організатори не повідомили про формат святкування.  

Після розголосу і критики у медіа Олександр Заліско у своєму інстаграмі написав: «Відсвяткувати своє 29-ти річчя вийшло гучно. Наскільки гучно, що всі раптово стали супер правильними і блогери винні у всіх проблемах світу… Я народився 27 листопада! Я не вибирав цей день. Він вибрав мене! І я не дозволю комусь псувати мій настрій! Святкую так, як захочеться мені!».

Пізніше Заліско перепросив за гучну вечірку в День пам'яті жертв голодоморів і поскаржився, що залишився без доходів.

Пам’ять жертв голодоморів в Україні вшановують щороку в четверту суботу листопада. У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

За даними науковців, загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

Фото: Львівська міська рада/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6082
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мирослав
845 дн. тому
Добре, що ти народилася. І також члени і каррєспандєнти інстітута. Але кожні 20 років ненароджується ціле покоління нащадків отих 0,6 українців, яких і замістили какаяразніца-космапаліти.
Мирослава
846 дн. тому
У вас помилка - втрати від Голодомору в частині ненароджених становлять 0,6 мільйона, а не 6 мільйонів (якщо спиратись на наукові дані Інституту демографії, а не пропагандистські ура-патріотичні вкидання). Виправте, будь ласка.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду