Сайт «Детектор медіа» зазнав хакерської атаки

1 Грудня 2021
6861
1 Грудня 2021
18:15

Сайт «Детектор медіа» зазнав хакерської атаки

6861
Зловмисник підмінив новину про СБУ на «чорнуху» про Ахметова і прикордонників.
Сайт «Детектор медіа» зазнав хакерської атаки

Першого грудня сайт «Детектор медіа» зазнав хакерської атаки. Зловмисник, отримавши доступ до адмінки сайту, замінив текст публікації за 29 листопада на малограмотний текст, заснований на фейку про прикордонників, уже розвінчаному прикордонною службою. У заголовку були згадки про Зеленського та Ахметова. 

Заголовок оригінальної новини від 29 листопада

Початок новини, зміненої 1 грудня

Як з’ясувалося згодом, зловмисник заходив із харківської ІР-адреси. Ми намагаємося з’ясувати більше деталей про обставини зламу. 

Завдяки нашим читачам ми помітили підміну за кілька годин і відключили текст. Підмінений матеріал встигли побачити, ймовірно, кількасот читачів. 

«Детектор медіа» працює над посиленням безпеки, аби таке більше не повторилося. Нагадуємо, наше видання працює за стандартами журналістики й не публікує матеріалів з ознаками замовності, без посилань на джерела та з грубими орфографічними помилками. Якщо раптом побачите на нашому сайті публікацію, яка вочевидь не відповідає нашим стандартам, повідомляйте, будь ласка, в редакцію. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6861
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду