Зеленський відповів на петицію Стерненка про обмеження на в’їзд в Україну для росіян

Зеленський відповів на петицію Стерненка про обмеження на в’їзд в Україну для росіян

27 Листопада 2021
6251
27 Листопада 2021
14:14

Зеленський відповів на петицію Стерненка про обмеження на в’їзд в Україну для росіян

6251
Президент сказав, що надіслав петицію Шмигалю, Данілову та Баканову, щоб ті проаналізували відповідність нинішнього режиму в’їзду в Україну потребам нацбезпеки.
Зеленський відповів на петицію Стерненка про обмеження на в’їзд в Україну для росіян
Зеленський відповів на петицію Стерненка про обмеження на в’їзд в Україну для росіян

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо обмеження в’їзду для росіян в Україну, автором якої виступив громадський активіст Сергій Стерненко11 листопада петиція на сайті президента набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Відповідь опублікована на сайті Офісу президента. Зеленський подякував за активну громадянську позицію та зазначив, що на фоні російської агресії увага українського суспільства до цього питання є цілком виправданою. За його словами, від початку військової агресії Україна запровадила низку заходів для посилення контролю на українсько-російському кордоні.

У 2015 році держава ініціювала зупинення дії окремих положень Угоди між урядами України та РФ про безвіз: Україна в односторонньому порядку скасувала можливість в’їзду для росіян за паспортами РФ. Наразі в’їзд громадян Росії в Україну здійснюється за дипломатичними, службовими та закордонними паспортами.

А з 1 січня 2018 року Державною прикордонною службою України запроваджено фіксацію біометричних даних іноземців, у тому числі громадян Росії, під час прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон, що включає, серед іншого, сканування відбитків пальців.

Президент підкреслив, що прикордонники під час перетину іноземцями кордону відстежують імовірних порушників з «груп ризику» і проводять додаткові заходи з безпеки, щоб не допустити осіб, потенційно причетних до провокацій чи інших незаконних дій. Також використовується заборона на в’їзд щодо осіб, які порушують українське законодавство або становлять небезпеку для національної безпеки. 

Наприкінці він зазначає, що запровадження додаткових змін у режимі поїздок громадян між Україною та Російською Федерацією потребує ретельного вивчення й аналізу усіх можливих сценаріїв розвитку, зокрема з точки зору безпекових аспектів та можливих соціальних наслідків нововведень.

Зеленський надіслав петицію прем'єр-міністрові Денису Шмигалю, секретарю РНБО Олексію Данілову та голові СБУ Ігорю Баканову з проханням проаналізувати відповідність нинішнього режиму в’їзду в Україну громадян Російської Федерації потребам забезпечення безпеки України та захисту національних інтересів.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2021 року петиція Ігоря Кондратюка про повну заборону на виступи російським артистам в Україні набрала необхідні 25 тисяч підписів.

Президент Зеленський після її розгляду відповів, що в Україні вже існують закони та норми для заборони виступів російських артистів. Однак президент направив петицію уряду, секретарю РНБО та голові СБУ з проханням опрацювати пропозиції, викладені у ній.

Фото: пресслужба Офісу президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6251
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду