Зеленський відповів на петицію Кондратюка щодо заборони гастролей російських артистів

Зеленський відповів на петицію Кондратюка щодо заборони гастролей російських артистів

27 Жовтня 2021
7772
27 Жовтня 2021
13:10

Зеленський відповів на петицію Кондратюка щодо заборони гастролей російських артистів

7772
Шмигалю, Данілову та Баканову доручили поміркувати над посиленням відповідальності за порушення законодавства про гастролі російських артистів.
Зеленський відповів на петицію Кондратюка щодо заборони гастролей російських артистів
Зеленський відповів на петицію Кондратюка щодо заборони гастролей російських артистів

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію телеведучого та продюсера Ігоря Кондратюка щодо повної заборони концертної діяльності артистів з країни-агресора – Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю над східними територіями. 

У відповіді нагадується, що відповідно до ст.15 закону «Про кінематографію» Міністерство культури та інформаційної політики складає Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

При цьому закон «Про гастрольні заходи в Україні» обмежує виступи артистів, внесених до цього переліку, а закон «Про телебачення і радіомовлення» забороняє розповсюджувати програми і передачі за їхньої участі.

«З урахуванням викладеного, з метою забезпечення безпеки України, захисту національних інтересів та національного культурного простору, мною надіслано петицію Прем’єр-міністрові України Д.Шмигалю, Секретарю Ради національної безпеки і оборони України О.Данілову та Голові Служби безпеки України І.Баканову з проханням доручити відповідно до компетенції опрацювати внесені пропозиції, проаналізувати стан дотримання вимог відповідного законодавства, зокрема Закону України "Про гастрольні заходи в Україні" в частині проведення гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни держави-агресора, опрацювати питання щодо удосконалення системи їх організації, та проведення, посилення відповідальності за порушення вимог вказаного Закону», – йдеться у відповіді президента на петицію.

Нагадаємо, петицію було створено 21 вересня. Ігор Кондратюк пропонував заборонити гастролі всіх артистів із Росії, окрім тих, що публічно підтримують Україну.

Раніше Зеленський заявляв, що зняті до війни з Росією фільми «не повинні страждати» через висловлювання акторів.

Що не так із виступами російських музикантів в Україні – читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7772
Читайте також
09.07.2021 12:45
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
7 978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду