Кулеба про російські війська на кордонах України: Зі США є розбіжності в термінології коментування

Кулеба про російські війська на кордонах України: Зі США є розбіжності в термінології коментування

10 Листопада 2021
1268
10 Листопада 2021
11:45

Кулеба про російські війська на кордонах України: Зі США є розбіжності в термінології коментування

1268
Дмитро Кулеба: Наразі розвідувальні органи України не бачать утворення наступальних формувань вздовж українського кордону.
Кулеба про російські війська на кордонах України: Зі США є розбіжності в термінології коментування
Кулеба про російські війська на кордонах України: Зі США є розбіжності в термінології коментування

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в України та США нема розбіжностей в оцінках безпекової ситуації довкола України, однак є розбіжності в термінології коментування.

Про це Кулеба сказав журналістам «Голосу Америки», відповідаючи на питання про скупчення російських військ на кордонах з Україною.

«У нас немає розбіжностей зі США щодо оцінки безпекової ситуації довкола України. Є розбіжності в термінології, яка використовується протягом цього коментування. Одна справа – це коли масово перекидаються (російські – ДМ) війська. Це вже насторожує. Але це ще не є свідченням вирішальної стадії підготовки наступу», – каже Кулеба.

Міністр додав, що наразі розвідувальні органи України не бачать утворення наступальних формувань вздовж українського кордону.

«Але це жодним чином не скасовує той факт, що вздовж нашого кордону Росія створила серйозне збройне напруження, і абсолютна більшість інфраструктури, яка була створена навесні цього року, залишилась там. І її в будь-який момент можна привести в дію і сформувати ці наступальні угруповання», – пояснив Кулеба.

За словами міністра, Україна займає виважену позицію і не збирається вчиняти провокацій чи вдаватись до дій, які можуть слугувати виправданням для ескалації з боку Росії.

1 листопада видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало повідомлення американських ЗМІ, заявивши, що додаткове перекидання російських підрозділів до державного кордону з Україною не зафіксовано.

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав публікації The Washington Post та Politico щодо стягування військ РФ «свідомою дезінформацією всього суспільства».

Однак канал CNN повідомив, що директор ЦРУ Вільям Бернс, який на початку листопада відвідав Москву, попередив російське керівництво про пильну увагу США до пересування російських військ поблизу українського кордону.

За даними журналістів, Бернс застеріг Кремль від можливих намірів провести будь-які наступальні операції проти України, а після зустрічей у Росії директор ЦРУ зателефонував президентові України Володимиру Зеленському. 4 листопада до Києва було направлено високопоставленого співробітника Держдепу. ОП наразі не коментував повідомлення CNN.

У Пентагоні заявили, що уважно стежать за переміщенням військ РФ біля кордонів України.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1268
Читайте також
24.12.2021 16:23
Галина Петренко
«Детектор медіа»
4 775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду