«Інтер» взяв участь у фестивалі кіно країн СНД у Мінську із проєктом про Нюрнберзький процес

«Інтер» взяв участь у фестивалі кіно країн СНД у Мінську із проєктом про Нюрнберзький процес

7 Жовтня 2021
1666
7 Жовтня 2021
10:53

«Інтер» взяв участь у фестивалі кіно країн СНД у Мінську із проєктом про Нюрнберзький процес

1666
Проєкт отримав на фестивалі спеціальний приз Міністерства інформації Республіки Білорусь.
«Інтер» взяв участь у фестивалі кіно країн СНД у Мінську із проєктом про Нюрнберзький процес
«Інтер» взяв участь у фестивалі кіно країн СНД у Мінську із проєктом про Нюрнберзький процес

Телеканал «Інтер» взяв участь у фестивалі документального кіно країн СНД «Евразія.DOC» у Мінську із проєктом власного виробництва «Нюрнберзький процес. Без права на помилування», про що повідомила пресслужба каналу.

Російськомовний фільм «Інтера» розповідає про судовий розгляд, проведений Міжнародним військовим трибуналом з 20 листопада 1945 року по 1 жовтня 1946 року. На лаві підсудних були нацистські військові злочинці. Їх судили за злочини проти людства, скоєні в роки Другої Світової війни. У проєкті використані кадри документальної хроніки, архівні документи, історична реконструкція.

Проєкт отримав на фестивалі спеціальний приз Міністерства інформації Республіки Білорусь.

«Евразія.DOC» проводиться з 2016 року, а коло учасників не обмежене територіально. Серед задач фестивалю, як декларується на сайті, – «ідеологічна та інформаційна протидія спробам дестабілізації, "кольоровим революціям", силам і обставинам, що перешкоджають інтеграційним процесам», а також «протидія спробам спотворення і перегляду спільної історії».

Нагадаємо, що у Білорусі тривають репресії після президентських виборів 2020 року, на яких «переміг» Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа. 

24 травня 2021 року самопроголошений президент Лукашенко підписав зміни до законодавства про ЗМІ та масові акції, які суттєво обмежують діяльність журналістів та опозиційних партій. 8 червня Лукашенко підписав поправки до Кримінального кодексу, які криміналізують критику уряду та несанкціоновані демонстрації у Білорусі.

Серед останніх прикладів тиску на ЗМІ – 29 вересня Міністерство інформації заблокувало доступ до сайту «Комсомольської правди в Білорусі».

Крім того, Міністерство інформації Білорусі внесло до Республіканського списку екстремістських матеріалів опозиційні акаунти в Тіктоці та Телеграмі.

8 липня 2021 року Міністерство інформації Білорусі заблокувало веб-сайт «Нашої Ниви» через нібито розміщення забороненої інформації. 

Коли Нацрада України заборонила трансляцію державного каналу «Білорусь 24», лояльного до режиму Лукашенка, у Мінінформі заявили, що рішення Нацради «демонструє збочене розуміння українським керівництвом свободи слова та є продовженням розгорненої кампанії із зачистки інформаційного поля України від неугодних ЗМІ». Також білоруське відомство вважає, що «українські глядачі втратили можливість отримувати об'єктивну інформацію про події в Білорусі і навколо неї».

Це лише декілька прикладів діяльності Міністерства інформації Білорусі, від якого «Інтер» отримав приз.

Більше про репресії в Білорусі, затримання журналістів та активістів, обшуки у редакціях і блокування ЗМІ – за тегом ЗМІ в Білорусі.

Фото: пресслужба каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1666
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду