Нацрада призначила четверту перевірку «Інтеру» через радянські фільми

Нацрада призначила четверту перевірку «Інтеру» через радянські фільми

2 Вересня 2021
2281
2 Вересня 2021
15:55

Нацрада призначила четверту перевірку «Інтеру» через радянські фільми

2281
Канал продовжував упродовж серпня показувати фільми за участю акторів, які внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.
Нацрада призначила четверту перевірку «Інтеру» через радянські фільми
Нацрада призначила четверту перевірку «Інтеру» через радянські фільми

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила ще одну перевірку каналу «Інтер» через показ  фільмів за участю акторів, які внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 2 вересня.

У серпні регулятор зафіксував демонстрування фільмів, учасниками яких є особи, які внесені до Переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці.

«Це є ознакою порушення ліцензіатом вимог закону про телебачення та радіомовлення», – зазначив член Нацради Максим Онопрієнко.

Перевірка пройде з 17 вересня по 1 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, раніше Нацрада призначила каналу дві позапланові перевірки через показ фільмів із акторами, які несуть  загрозу для національної безпеки. Це «Місце зустрічі змінити не можна» за участі Станіслава Говорухіна, «В’язень замку Іф» за участі Михайла Боярського, «Д’Артаньян і три мушкетери» за участі Михайла Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова й Бориса Клюєва, «За сімейними обставинами» за участі Євгена Стеблова, «Велика перерва» за участі Валентини Тализіної.

Також перевірка стосується й інших фільмів, де грають актори, яких вважають прибічниками кремлівської агресії: «Карнавал», «Пірати ХХ століття», «Огарьова, 6», «Сім наречених єфрейтора Збруєва», «Любов і голуби», «Москва сльозам не вірить», «Собаче серце», «Маленька Віра», «Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика», «Гараж» і «Службовий роман».

Ілюстрація: канал «Інтер»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2281
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Одесси
965 дн. тому
Какая красивая территория нашей страны!Почему же на ней рождаются такие уроды (я-о судьях)?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду