Єрмак: До розслідування замаху на Шефіра долучились США та Велика Британія

Єрмак: До розслідування замаху на Шефіра долучились США та Велика Британія

28 Вересня 2021
2792
28 Вересня 2021
08:39

Єрмак: До розслідування замаху на Шефіра долучились США та Велика Британія

2792
На думку керівника Офісу президента, за замахом стоять «сили, які не хочуть реформ та припинення війни в Україні».
Єрмак: До розслідування замаху на Шефіра долучились США та Велика Британія
Єрмак: До розслідування замаху на Шефіра долучились США та Велика Британія

До розслідування замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра долучились США та Велика Британія. Про це керівник Офісу президента Андрій Єрмак сказав в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Цей замах цей злочин викликав дуже шалену реакцію, ми теж отримали багато дзвінків зі словами підтримки з боку практично всіх наших друзів, партнерів. Багато хто запропонував і свою допомогу. І сьогодні наші правоохоронці також співпрацюють і зі Сполученими Штатами, і з Великою Британією. Тому я впевнений, що ми дізнаємось, хто за цим стояв», – сказав він.

Нагадаємо, 22 вересня близько 10-ї години ранку неподалік села Лісники Київської області невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра. Стрілків досі не затримали.

В автомобіль влучило більше десяти куль, водій отримав поранення. Шефір ушкоджень не отримав. Водія прооперували, і, за даними МВС України, його життю нічого не загрожує.

Правоохоронці розпочали провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав обстріл автомобіля Шефіра «спробою демонстративного вбивства» і пов’язав інцидент «із боротьбою проти олігархів».

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв дати нападникам на свого першого помічника Сергія Шефіра «сильну відповідь» і запевнив, що інцидент не вплине на його курс «детінізації економіки та боротьби із криміналітетом». 

Правоохоронці назвали три основні версії мотивів замаху: державна діяльність Шефіра, тиск на керівництво країни та дестабілізація політичної ситуації в Україні.

Сергій Шефір – давній бізнес-партнер Володимира Зеленського, також був одним із лідерів його виборчого штабу. У травні 2019 року Шефір став першим помічником президента.

Фото: скріншот з YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2792
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду