Геращенко назвав основну версію замаху на Шефіра та порівняв справу зі вбивством Кеннеді

Геращенко назвав основну версію замаху на Шефіра та порівняв справу зі вбивством Кеннеді

24 Вересня 2021
2044
24 Вересня 2021
08:45

Геращенко назвав основну версію замаху на Шефіра та порівняв справу зі вбивством Кеннеді

2044
На думку радника голови МВС, замах на Шефіра готувався давно.
Геращенко назвав основну версію замаху на Шефіра та порівняв справу зі вбивством Кеннеді
Геращенко назвав основну версію замаху на Шефіра та порівняв справу зі вбивством Кеннеді

Слідство схиляється до того, що мотивом замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра було намагання залякати главу держави. Про це сказав радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

«Мета цього злочину, за версією слідства і за версією самого Сергія Нахмановича, – це залякати, це зробити так, щоб президент відчув, що можуть вбити найближчих до нього людей», – сказав він.

Він вважає, що нападник стріляв по водію, щоб після цього «добити всіх, хто знаходиться в машині». 

Водночас Антон Геращенко допустив, що правоохоронці можуть не знайти злочинця, який вчинив замах, та порівняв цю справу зі вбивством президента США Джона Кеннеді.

«У таких випадках, можу сказати, робиться все можливе, як і в інших злочинах. Природно, ми не можемо говорити, що буде стовідсотковий результат, але ми зробимо все можливе... Чи всі політичні вбивства в світі розкриваються? 21 листопада 1963 року в Далласі був розстріл президента Кеннеді – до сих пір в американському суспільстві немає єдиної версії, хто насправді це зробив», – сказав Геращенко.

Він додав, що замах на Шефіра готувався давно.

«Це добре підготовлений злочин. Поліція, прокуратура, СБУ працюють в складі спільної слідчої групи і будуть робити все, щоб розкрити цей злочин», – сказав Геращенко.

22 вересня близько 10-ї години ранку неподалік села Лісники Київської області невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра. Наразі триває поліцейська спецоперація із затримання стрілків.

В автомобіль влучило більше десяти куль, водій отримав поранення. Шефір ушкоджень не отримав. Водія прооперували, і, за даними МВС України, його життю нічого не загрожує.

Правоохоронці розпочали провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав обстріл автомобіля Шефіра «спробою демонстративного вбивства» і пов’язав інцидент «із боротьбою проти олігархів».

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв дати нападникам на свого першого помічника Сергія Шефіра «сильну відповідь» і запевнив, що інцидент не вплине на його курс «детінізації економіки та боротьби із криміналітетом». 

Правоохоронці назвали три основні версії мотивів замаху: державна діяльність Шефіра, тиск на керівництво країни та дестабілізація політичної ситуації в Україні.

Сергій Шефір – давній бізнес-партнер Володимира Зеленського, також був одним із лідерів його виборчого штабу. У травні 2019 року Шефір став першим помічником президента.

Фото: скріншот з YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2044
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду