detector.media
28.09.2021 08:39
Єрмак: До розслідування замаху на Шефіра долучились США та Велика Британія
Єрмак: До розслідування замаху на Шефіра долучились США та Велика Британія
На думку керівника Офісу президента, за замахом стоять «сили, які не хочуть реформ та припинення війни в Україні».

До розслідування замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра долучились США та Велика Британія. Про це керівник Офісу президента Андрій Єрмак сказав в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Цей замах цей злочин викликав дуже шалену реакцію, ми теж отримали багато дзвінків зі словами підтримки з боку практично всіх наших друзів, партнерів. Багато хто запропонував і свою допомогу. І сьогодні наші правоохоронці також співпрацюють і зі Сполученими Штатами, і з Великою Британією. Тому я впевнений, що ми дізнаємось, хто за цим стояв», – сказав він.

Нагадаємо, 22 вересня близько 10-ї години ранку неподалік села Лісники Київської області невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра. Стрілків досі не затримали.

В автомобіль влучило більше десяти куль, водій отримав поранення. Шефір ушкоджень не отримав. Водія прооперували, і, за даними МВС України, його життю нічого не загрожує.

Правоохоронці розпочали провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав обстріл автомобіля Шефіра «спробою демонстративного вбивства» і пов’язав інцидент «із боротьбою проти олігархів».

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв дати нападникам на свого першого помічника Сергія Шефіра «сильну відповідь» і запевнив, що інцидент не вплине на його курс «детінізації економіки та боротьби із криміналітетом». 

Правоохоронці назвали три основні версії мотивів замаху: державна діяльність Шефіра, тиск на керівництво країни та дестабілізація політичної ситуації в Україні.

Сергій Шефір – давній бізнес-партнер Володимира Зеленського, також був одним із лідерів його виборчого штабу. У травні 2019 року Шефір став першим помічником президента.

Фото: скріншот з YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY