Зеленський щодо замаху на Шефіра: Відповідь буде сильною

Зеленський щодо замаху на Шефіра: Відповідь буде сильною

22 Вересня 2021
1474
22 Вересня 2021
14:47

Зеленський щодо замаху на Шефіра: Відповідь буде сильною

1474
Володимир Зеленський: Передавати мені привіт пострілами з лісу в автомобіль мого друга – це слабкість.
Зеленський щодо замаху на Шефіра: Відповідь буде сильною
Зеленський щодо замаху на Шефіра: Відповідь буде сильною

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв дати нападникам на свого першого помічника Сергія Шефіра «сильну відповідь» і запевнив, що інцидент не вплине на його курс «детінізації економіки та боротьби із криміналітетом»

У відеозверненні з Нью-Йорку Зеленський заявив, що відразу після виступу на Генасамблеї ООН він повернеться до України. 

«Вважається, що це був замах на вбивство. Відразу після виступу на Генасамблеї ООН я вирушаю в столицю. Хто за цим стоїть, скажу відверто – не знаю. Поки що. Які це сили можуть бути внутрішні або зовнішні. Але силами не вважаю їх. Тому що передавати мені привіт пострілами з лісу в автомобіль мого друга – це слабкість. А ось відповідь буде сильною. На мій курс це не вплине, а навіть навпаки», – сказав Зеленський.

22 вересня близько 10-ї години ранку неподалік від села Лісники Київської області невідомі обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра. Наразі триває поліцейська спецоперація із затримання стрілків.

В автомобіль влучило більше десяти куль, водій отримав поранення. Шефір ушкоджень не отримав, але знаходиться в шоковому стані. 

Правоохоронці розпочали провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Радник керівника ОП Михайло Подоляк назвав обстріл автомобіля Шефіра «спробою демонстративного вбивства» і пов’язав інцидент «із боротьбою проти олігархів». 

Сергій Шефір – давній бізнес-партнер Володимира Зеленського, також був одним із лідерів його виборчого штабу. У травні 2019 року Шефір став першим помічником президента.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1474
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду