Президент дав уряду шість доручень щодо сфери кіно

Президент дав уряду шість доручень щодо сфери кіно

12 Вересня 2021
1993
12 Вересня 2021
16:27

Президент дав уряду шість доручень щодо сфери кіно

1993
З нагоди Дня українського кіно, який відзначають 11 вересня, президент видав два укази.
Президент дав уряду шість доручень щодо сфери кіно
Президент дав уряду шість доручень щодо сфери кіно

10 вересня Володимир Зеленський підписав указ про заходи щодо сприяння розвитку кінематографії в Україні, повідомили на сайті офіційного онлайн-представництва президента. В указі йдеться про шість заходів, яких має вжити уряд «для розвитку кінематографії як економічно самодостатньої і конкурентоспроможної індустрії». Указ чинний із моменту публікації.

Зокрема, в документі президент постановив, щоб Кабінет Міністрів прискорив процес розробки проєкту закону про Загальнодержавну програму розвитку національної кіноіндустрії на найближчі роки та вніс його на розгляд парламенту. Нагадаємо, цей пункт у квітні 2021 року в уряд назвали серед пріоритетів Мінкульту. Концепцію програми та проєкт відповідного розпорядження оприлюднили в кінці червня, а до 20 серпня тривали громадські обговорення.

Кабмін також повинен урегулювати питання щодо звільнення від ПДВ у випадках, коли українські підприємства(ці) надаватимуть послуги чи виконуватимуть роботи на замовлення іноземних суб’єктів кінематографії при виробництві ними фільмів на території України. Друге питання для врегулювання в цьому механізмі — надання державної субсидії для повернення частини здійснених при виробництві фільмів кваліфікованих витрат.

Згідно з указом президента, Кабмін має об'єднати в єдиному владному органі функції з формування та реалізації державної політики у сфері кінематографії та спрямовувати його роботу.

Також в указі йдеться, що уряд має активізувати надання державної підтримки кінематографії за відповідним законом, забезпечити ефективне управління майном державних кінопідприємств, а також активізувати міжнародну співпрацю, щоб закріпити іміджу України на світовому кіноринку.

Іншим указом 11 вересня Володимир Зеленський нагородив 43 діячів сфери кінематографу.

Нагадаємо, 10 вересня Держкіно визначила переможців 17-го пітчингу кінопроєктів.

Обкладинка: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1993
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду