detector.media
12.09.2021 16:27
Президент дав уряду шість доручень щодо сфери кіно
Президент дав уряду шість доручень щодо сфери кіно
З нагоди Дня українського кіно, який відзначають 11 вересня, президент видав два укази.

10 вересня Володимир Зеленський підписав указ про заходи щодо сприяння розвитку кінематографії в Україні, повідомили на сайті офіційного онлайн-представництва президента. В указі йдеться про шість заходів, яких має вжити уряд «для розвитку кінематографії як економічно самодостатньої і конкурентоспроможної індустрії». Указ чинний із моменту публікації.

Зокрема, в документі президент постановив, щоб Кабінет Міністрів прискорив процес розробки проєкту закону про Загальнодержавну програму розвитку національної кіноіндустрії на найближчі роки та вніс його на розгляд парламенту. Нагадаємо, цей пункт у квітні 2021 року в уряд назвали серед пріоритетів Мінкульту. Концепцію програми та проєкт відповідного розпорядження оприлюднили в кінці червня, а до 20 серпня тривали громадські обговорення.

Кабмін також повинен урегулювати питання щодо звільнення від ПДВ у випадках, коли українські підприємства(ці) надаватимуть послуги чи виконуватимуть роботи на замовлення іноземних суб’єктів кінематографії при виробництві ними фільмів на території України. Друге питання для врегулювання в цьому механізмі — надання державної субсидії для повернення частини здійснених при виробництві фільмів кваліфікованих витрат.

Згідно з указом президента, Кабмін має об'єднати в єдиному владному органі функції з формування та реалізації державної політики у сфері кінематографії та спрямовувати його роботу.

Також в указі йдеться, що уряд має активізувати надання державної підтримки кінематографії за відповідним законом, забезпечити ефективне управління майном державних кінопідприємств, а також активізувати міжнародну співпрацю, щоб закріпити іміджу України на світовому кіноринку.

Іншим указом 11 вересня Володимир Зеленський нагородив 43 діячів сфери кінематографу.

Нагадаємо, 10 вересня Держкіно визначила переможців 17-го пітчингу кінопроєктів.

Обкладинка: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY