Зеленський: У декларації, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника РФ

Зеленський: У декларації, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника РФ

23 Серпня 2021
1262
23 Серпня 2021
15:16

Зеленський: У декларації, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника РФ

1262
У саміті «Кримської платформи» взяли участь 46 іноземних делегацій високого рівня.
Зеленський: У декларації, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника РФ
Зеленський: У декларації, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника РФ

У декларації, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника РФ, заявив під час промови на саміті «Кримської платформи» президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що декларацію схвалили всі учасники Кримської платформи. Документ фіксує невизнання незаконної анексії Криму Росією, зобов'язання розглянути запровадження додаткових політичних, дипломатичних обмежувальних санкцій відносно РФ у разі подальшої агресії; об'єданання усіх країн-учасниць Кримської платформи задля зміцнення безпеки та стабільності і Чорноморському регіоні.

«Вперше на міжнародному рівні Росію визнано державою-окупантом. Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права вона повина негайно припинити порушенння прав людини на тимчасово окупованому півострові Крим та забезпечити вже зараз безперешкодний доступ для міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій», – сказав Зеленський.

Загалом у саміті взяли участь 46 іноземних делегацій високого рівня. За її підсумками у кожній країні буде визначено відповідального високопосадовця для подальшої співпраці із новоствореним офісом Кримської платформи.

«Хочу наголосити: декларація відкрита для приєднання інших держав, інших міжннародних організацій. Впевнений, багато з них приєднаються до нас незабаром. Це важливо не тільки для нас, але й для всіх кримчан, які з кожним роком все більше розуміють, що їх обманули, використали, і що вони потрібні Росії як склад для зберігання зброї. Вони точно побачать це саміт, вони знатимуть, що про них не забули, не забудуть, і тепер це закріплено на найвищому рівні», – зазначив Зеленський.

За словами президента, Росія так активно обговорювала, коментувала, реагувала на саміт, ніби була повноцінним учасником Кримської платформи.

«Якщо цей майданчик настільки цікавить її, ми запрошуємо РФ приєднатись до Кримської платформи для спільного вироблення шляхів деокупації Криму та виправлення її історичної трагічної помилки. Я обіцяю, що в декларації саміту, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника РФ. Думаю, що, скоріш за все, цей підпис буде останнім – на останньому саміті Кримської платформи в Ялті», – додав Зеленський.

Як зазначає Суспільне, на рівні президентів на саміті представлені: Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія і президент Європейської Ради — Шарль Мішель. На рівні прем'єр-міністрів на саміті у Києві представлені Румунія, Грузія, Хорватія, Швеція. На рівні глав парламентів представлені Швейцарія та Чеська Республіка.

На рівні міністрів закордонних справ представлені Туреччина, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія, Бельгія, Австрія, Нідерланди, Люксембург, Ірландія, Данія, Болгарія, Чорногорія, Північна Македонія. Міністри оборони прибули Португалії та Великої Британії. Делегацію від США очолила міністерка енергетики Дженніфер Ґранголм.

На рівні послів представлені Нова Зеландія, Мальта, Японія, Австралія, Кіпр, Канада та Греція.

Також є представники від Норвегії, НАТО, Ради Європи тощо.

Детальніше про те, для чого створено «Кримську платформу» та як проходитиме саміт, читайте в матеріалі «Детектора медіа» «Кримська платформа: все, що треба знати, про масштабну подію в Києві». Також читайте інтерв'ю з народним депутатом з фракції «Голос», співголовою міжфракційного об'єднання «Кримська платформа» Рустемом Умєровим про участь у події кримчан

Фото: скріншот YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1262
Читайте також
22.08.2021 15:43
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
7 500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду