У Києві розпочався саміт «Кримської платформи»

У Києві розпочався саміт «Кримської платформи»

23 Серпня 2021
1520
23 Серпня 2021
11:36

У Києві розпочався саміт «Кримської платформи»

1520
У Києві розпочався саміт «Кримської платформи»
У Києві розпочався саміт «Кримської платформи»

Сьогодні, 23 серпня, В Києві у виставковому центрі «Парковий» стартував перший інавгураційний саміт «Кримської платформи», присвячений питанню окупації Криму. 

Розпочав саміт міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який привітав присутніх та передав слово Президенту України Володимиру Зеленському.

У свої вступній промові Володимир Зеленський подякував 46 делегаціям, які прибули на саміт, та розповів, як сім років тому Росія анексувала український Крим.

«Наодинці наша країна ніколи не зможе повернути Крим. Нам потрібна дієва підтримка на міжнародному рівні. Україна спільно з вами, нашими друзями, міжнародними партнерами, починає писати нову главу в історії українського Криму, це глава про деокупацію. Бо саме деоокупація – це кінцева мета моя, нашої держави, мета роботи "Кримської платформи". Синергія наших зусиль має змусити Росію сісти за стіл переговорів про повернення нашого півострова.

Ми проводимо цей саміт не для того, аби провести черговий саміт. Питання окупації Криму не може зникнути з порядку денного ще на сім років. Тому вже сьогодні ми маємо зосередитися на вирішенні конкретних проблем – це посилення санкцій, захист прав людини, подолання екологічних та економічних наслідків окупації, забезпечення свободи навігації в Чорному та Азовському морях. "Кримська платформа" має стати центром вироблення і прийняття ключових міжнародних рішень щодо Криму. Відсьогодні ми розпочинаємо звортній відлік часу до повернення нашої землі», — сказав президент. 

Саміт складатиметься з двох частин — власне саміту та чотирьох тематичних дискусій:

  • про невизнання спроби анексії Криму;
  • про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону;
  • про шляхи реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток;
  • про відновлення прав кримськотатарського народу.

«Кримська платформа» — це ініційований Україною новий міжнародний консультаційно-координаційний формат. 

«Кримська платформа» спрямована на підвищення ефективності міжнародного реагування на триваючу окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим загрозам, посилення міжнародного тиску на Кремль, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети — деокупації Криму та повернення його Україні мирним шляхом.

Детальніше про те, для чого створено «Кримську платформу» та як проходитиме саміт, читайте в матеріалі «Детектора медіа» «Кримська платформа: все, що треба знати, про масштабну подію в Києві». Також читайте інтерв'ю з народним депутатом з фракції «Голос», співголовою міжфракційного об'єднання «Кримська платформа» Рустемом Умєровим про участь у події кримчан

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1520
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду