Террі Ґілліам, отримуючи нагороду ОМКФ, переплутав Україну з Росією

Террі Ґілліам, отримуючи нагороду ОМКФ, переплутав Україну з Росією

21 Серпня 2021
6452
21 Серпня 2021
21:35

Террі Ґілліам, отримуючи нагороду ОМКФ, переплутав Україну з Росією

6452
Після обурення в залі та заперечення ведучої вибачився.
Террі Ґілліам, отримуючи нагороду ОМКФ, переплутав Україну з Росією
Террі Ґілліам, отримуючи нагороду ОМКФ, переплутав Україну з Росією

Американський режисер, сценарист, актор Террі Ґілліам («Дванадцять мавп», «Брати Грімм», «Страх і огида у Лас-Вегсі» тощо) під час вручення нагороди за внесок у світове кіномистецтво від Одеського міжнародного кінофестивалю, дякуючи організаторам, вигукнув зі сцени: «Дякую, Росія! Дякую, Одеса». 

За хвилину до цього президентка Одеського кінофестивалю Вікторія Тігіпко, запрошуючи Ґілліама на сцену, озвучила сподівання, що наступний фільм Террі буде якось пов'язаний із Україною, повторивши слово Україна двічі. 

На слова американського режисера про Росію одразу ж відреагувала зала та присутні на сцені, Террі Ґілліам зрозумів помилку й коротко вибачився за неї та почав йти, але ведуча урочистої церемонії закриття ОМКФ Яніна Соколова не відпустила гостя і наголосила, що  він перебуває в Україні: «Вибачте, але ви маєте знаєте, що Україна – це не Росія». Вона також почала виголошувати «Слава Україні!», на що зала відповідала «Героям слава!»

Террі Ґілліам намагався пояснити причину своєї помилки тим, що він просто розгубився, бо Сергій Ейзенштейн, який зняв фільм «Броненосець "Потьомкін"», був радянським режисером. Також, за його словами, його збила з пантелику особлива атмосфера кіно і Потьомкінських сходів і він втратив зв'язок із реальністю. 

Йдучи зі сцени, він подякував за розуміння: «Спасибо!».

Коли урочиста церемонія нагородження закінчувалася, на сцену вийшов партнер ОМКФ, представник кінофестивалю «Лібератум», який допоміг домовитися з Террі Ґілліамом про відвідини українського кінофестивалю, і також пояснив помилку режисера тим, що велика кількість всесвітньо відомих фільмів, знятих в Одесі за часів Радянського Союзу, позиціонувалися як радянські, що могло ввести гостя в оману.

Нагадаємо, 21 серпня в Одесі відбулася урочиста церемонія нагороження лауреатів 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю. 

Усі новини та події фестивалю доступні на «Детекторі медіа» за тегом ОМКФ

Фото: скриншот трансляції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6452
Читайте також
24.08.2021 11:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
4 949
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
978 дн. тому
Прямо біда з цими весільними генералами))).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду