ФБК випустив розслідування про нерухомість подружжя російських пропагандистів вартістю понад $4,1 млн

ФБК випустив розслідування про нерухомість подружжя російських пропагандистів вартістю понад $4,1 млн

29 Липня 2021
3785
29 Липня 2021
19:30

ФБК випустив розслідування про нерухомість подружжя російських пропагандистів вартістю понад $4,1 млн

3785
Розслідувачі стверджують, що Попов та Скабєєва ніколи не мали бізнесу і весь їхній заробіток – це дохід від роботи на ТБ.
ФБК випустив розслідування про нерухомість подружжя російських пропагандистів вартістю понад $4,1 млн
ФБК випустив розслідування про нерухомість подружжя російських пропагандистів вартістю понад $4,1 млн

Фонд боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального стверджує у своєму новому розслідуванні, що ведучі каналу «Росія-1» Ольга Скабєєва і її чоловік Євген Попов володіють нерухомістю в Москві загальною вартістю понад $4,1 млн.

Разом вони ведуть пропагандистську телепрограму «60 хвилин».

Розслідування опубліковано на ютуб-каналі російського політика. Також ФБК опублікував виписки з реєстру нерухомості, які підтверджують їхню позицію. Це зокрема квартири за 100 та більше мільйонів рублів.

У розслідуванні підкреслюється, що у Попова і Скабєєва ніколи не було бізнесу, їх офіційний заробіток – це доходи від роботи на Всеросійську державну телевізійну і радіомовну компанію.

У 2020 році The Insider писав, що кожен з подружжя отримує майже по 13 мільйонів рублів на рік.

Нагадаємо, 2 жовтня 2019 року стало відомо, що найбільше грошей з бюджету РФ має отримати Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія (ВГТРК), заступником гендиректора якої є пропагандист Дмитро Кисельов. Вона має отримати 339 млн євро. У цей медіахолдинг входять канали «Россия 1», «Россия 2», «Россия 24», «РТР Планета» тощо. На фінансування RT (Russia Today) запланували 325 млн євро. «Первый канал» отримає 92 мільйони євро, які покриватимуть виробництво, придбання та трансляцію контенту.

У бюджеті РФ 2020 року на підтримку державних медіа було передбачено 1,3 млрд євро. Наприкінці березня 2020 року головна редакторка RT Маргарита Симоньян повідомила, що телеканал RT переглядає бюджет через падіння курсу рубля. Тоді ж канал, за її словами, припинив укладати договори, спрямовані на розвиток та нові проєкти.

Олексій Навальний був отруєний у серпні 2020 року, політику стало поганоу літаку, який летів з Томська в Москву. Спочатку політика госпіталізували в Омську, а потім перевезли на лікування до берлінської клініки.

6 жовтня Організація з заборони хімічної зброї оголосила, що Навальний був отруєний різновидом нервово-паралітичного речовини Новачок. Це саме та речовина, якою у 2018 році була отруєна родина Скрипалів у Великій Британії. Кремль відкинув всі звинувачення у причетності до інциденту з Навальним. Євросоюз вніс шістьох російських чиновників у «чорний список» через отруєння Навального.

У січні 2021 року Навальний повернувся до Росії після лікування, він був затриманий правоохоронцями в аеропорту Москви. 2 лютого суд постанови змінити умовне покарання, яке Навальний отримав у справі «Ів Роше» в 2014 році, на 3,5 роки колонії загального режиму. Опозиціонер повинен провести в ув’язненні понад два з половиною років. 

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3785
Читайте також
15.06.2021 19:56
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
«Детектор медіа»
2 050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду