Зеленський особисто попросив Авакова подати у відставку – Геращенко

Зеленський особисто попросив Авакова подати у відставку – Геращенко

16 Липня 2021
2662
16 Липня 2021
08:24

Зеленський особисто попросив Авакова подати у відставку – Геращенко

2662
Заступника голови МВС також розповів про плани Авакова на майбутнє.
Зеленський особисто попросив Авакова подати у відставку – Геращенко
Зеленський особисто попросив Авакова подати у відставку – Геращенко

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі «України 24» повідомив, що Арсена Авакова попросив подати у відставку з посади міністра внутрішніх справ особисто президент Володимир Зеленський.

«Володимир Зеленський не обіцяв Арсену Авакову, що вони будуть працювати разом весь термін президентства. Рішення президента було - запропонувати Арсену Борисовичу піти у відставку, Арсен Борисович прийняв це рішення, воно було абсолютно спокійне, виважене, воно досить давно готувалося. І у вузькому колі це було давно відомо. Ніякого відношення візит і зустріч з тимчасово повіреним США Джорджем Кентом не мали до подій щодо відставки міністра, як і багато інших домислів з телеграм-каналів», – розповів сказав Геращенко.

Він сказав, що Аваков «збирається поїхати у відпустку і вперше за 7,5 років відпочити, будучи звичайним громадянином», а після повернення з відпустки буде допомагати президенту і новому міністру внутрішніх справ.

«Арсен Аваков ніколи не планував бути вічно міністром внутрішніх справ. Як людина, яка з ним працювала 17 років, можу сказати, що в день його призначення в лютому 2014 року, коли на вулицях Києва ще не просохла кров невинних жертв, він не планував працювати навіть рік. Він думав, що це тимчасове рішення після Майдану, що потім він піде займатися іншими питаннями», – сказав Геращенко.

Арсен Аваков очолював Міністерство внутрішніх справ з 2014 року, зокрема, за каденції Петра Порошенка, і за часів Володимира Зеленського, якого було обрано президентом у 2019 році.

13 липня 2021 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подав заяву про відставку зі своєї посади за власним бажанням. Офіційних пояснень такого рішення міністра не було. 15 липня Верховна Рада підтримала відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Президент України Володимир Зеленський замість Авакова запропонував кандидатуру голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського. 15 липня прем’єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради подання на призначення Монастирського новим міністром внутрішніх справ замість Авакова. Голосування щодо призначення Монастирського заплановане в парламенті на 16 липня. 

Фото: Арсен Аваков / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2662
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду