До суду передали обвинувачення щодо підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

До суду передали обвинувачення щодо підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

2 Лютого 2021
1526

До суду передали обвинувачення щодо підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

1526
Йому може загрожувати від п'яти до 12 років позбавлення волі.
До суду передали обвинувачення щодо підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка
До суду передали обвинувачення щодо підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

Офіс генерального прокурора передав до суду обвинувальний акт щодо підозрюваного у викраденні, катуванні та вбивстві активіста й журналіста Василя Сергієнка. Про це відомство повідомило 1 лютого 2021 року. 

Підозрюваному інкримінують ч. 1 ст. 255 (участь у злочинній організації, яка створена з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину) КК України. Йому може загрожувати від п'яти до 12 років позбавлення волі.

Обвинувачений разом із ще п’ятьма особами перебуває на лаві підсудних за підозрою у викраденні, катуванні та вбивстві журналіста, двоє осіб – в розшуку.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим на смерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва, а саме: Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Романа Недибалюка та Віктора Горбенка, за фактом викрадення і вбивства Сергієнка. 

Суд у справі Сергієнка почався в 2016 році, але з різних причин вона передавалася з одного суду Черкаської області до іншого. За чотири роки змінилося 12 колегій суддів. З лютого 2019 року справу слухає Городищенський районний суд на чолі з головуючою Людмилою Синицею. За 9 місяців процес не просунувся далі початкової стадії - оголошення обвинувального акта.

У червні 2019 цей суд відпустив під домашній арешт Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, а 2 серпня відпустив із СІЗО під домашній арешт й Вадима Мельника. У листопаді 2019 Мельника взяли під варту до 12 січня 2020 року.

24 січня 2020 року Офіс Генерального прокурора (ОГП) направив до суду обвинувальний акт у справі вбивства журналіста та учасника Євромайдану Василя Сергієнка.

Державне бюро розслідувань 12 червня 2020 року провело обшук у будинку, який орендує родина колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, у рамках розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста Василя Сергієнка. 

6 серпня 2020 року слідчі Державного бюро розслідувань повідомили, що оголосили підозру учаснику злочинної організації, причетному до вбивства журналіста Василя Сергієнка. У жовтні 2020 року стало відомо, що США не видадуть Україні Андрія Іносова, підозрюваного у викраденні та вбивстві журналіста Василя Сергієнка. 

3 грудня 2020 року з Черкаського СІЗО вийшов Володимир Воронков, підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка. 8 грудня Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування проти підозрюваного у викраденні та вбивстві журналіста.

Безпосередню організацію злочину інкримінують Вадиму Мельнику; підозрювані у викраденні Валентин Завражин, Роман Недибалюк, Віктор Горбенко та керівник цієї групи, за даними слідства, Андрій Іносов; Валерія Федорова та Володимира Воронкова слідство вважає виконавцями вбивства – кілерами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1526
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду