detector.media
06.07.2021 16:47
Справу про вбивство журналіста Сергієнка передадуть до Києва – адвокат
Справу про вбивство журналіста Сергієнка передадуть до Києва – адвокат
Суд задовольнив клопотання адвоката потерпілих Євгенії Закревської та прокурорки Юлії Малашич.

Верховний суд України ухвалив передати справу про вбивство Героя Небесної Сотні, журналіста Василя Сергієнка з Черкаської області до Дарницького районного суду Києва.

Про це повідомила адвокат потерпілих у справі Євгенія Закревська, а також об’єднання адвокатів Небесної сотні Адвокатська дорадча група.

«За весь час розгляд практично не просунувся та порушувалися розумні строки. Прокурор Юлія Малашич заявляла відводи колегії суддів», – говориться в повідомленні.

Таким чином суд задовольнив клопотання Закревської та прокурорки Юлії Малашич. 

Справа Сергієнка слухалася в Городищенському суді Черкаської області з червня 2019 року.

Одного з лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському й журналіста Василя Сергієнка вбили у квітні 2014 року. Його викрали з двору власного будинку, наступного дня тіло знайшли в лісі за 15 кілометрів від міста зі слідами тортур. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю.

З 2015 по 2017 роки за підозрою у вбивстві затримали п’ятьох осіб: Володимира Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка (обвинувачуються у виконанні викрадення), Володимира Воронкова (обвинувачується у виконанні вбивства) і власника київського спортклубу «Тай» Вадима Мельника (обвинувачується в організації злочину).

У розшуку перебували ще два фігуранти справи: Андрій Іносов, якого підозрюють в організації викрадення, і Валерій Федоров, якого слідство вважає ще одним виконавцем вбивства.

8 грудня 2020 року Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування проти підозрюваного у викраденні та вбивстві журналіста. 1 лютого 2021 року Офіс генерального прокурора повідомив, що передав до суду обвинувальний акт щодо підозрюваного у викраденні, катуванні та вбивстві Сергієнка.

15 квітня 2021 року слідчі Державного бюро розслідувань оголосили нову підозру в справі про викрадення та вбивство Сергієнка. Підозрюваного вже оголосили в розшук, його ім'я прокуратура не розголошувала.

Фото: Євгенія Закревська/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY