Зеленський продовжив санкції проти низки російських ЗМІ та їхніх працівників: серед них – Симоньян та Ернст

Зеленський продовжив санкції проти низки російських ЗМІ та їхніх працівників: серед них – Симоньян та Ернст

24 Червня 2021
1710
24 Червня 2021
18:30

Зеленський продовжив санкції проти низки російських ЗМІ та їхніх працівників: серед них – Симоньян та Ернст

1710
Також під санкції потрапили «Перший канал. Всесвітня мережа», телеканали «РТР-Планета», інформаційний канал «Росія-24» та інші.
Зеленський продовжив санкції проти низки російських ЗМІ та їхніх працівників: серед них – Симоньян та Ернст
Зеленський продовжив санкції проти низки російських ЗМІ та їхніх працівників: серед них – Симоньян та Ернст

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким продовжуються персональні й економічні санкції проти 312 фізичних та 103 юридичних осіб, список яких надав Кабінет Міністрів. Відповідний документ №265/2021 оприлюднено на сайті президента.

На сайті можна ознайомитись з повним переліком осіб, які потрапили під санкції. Ось деякі з них: генеральний директор російського «Першого каналу» Костянтин Ернст, головний редактор телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян, а також інші російські журналісти та політичні діячі, котрі відкрито підтримують окупацію Кримського півострова й ОРДЛО.

До списку юридичних осіб, проти яких упроваджуються санкції РНБО, входять російські ЗМІ, зокрема ВАТ «Перший канал. Всесвітня мережа», телеканали «РТР-Планета», інформаційний канал «Росія-24», які перебувають у структурі Федерального державного унітарного підприємства «Всеросійська державна телевізійна та радіомовна компанія», ВАТ «Телекомпанія НТВ».

Нагадаємо, що також він підписав указ, згідно з яким санкції вводяться проти бізнесменів Дмитра Фірташа та Павла Фукса.

18 червня РНБО запровадила персональні санкції проти Дмитра Фірташа, а також бізнесмена Павла Фукса.Секретар Радбезу Олексій Данілов заявив, що «повний пакет санкцій» проти Фірташа запроваджений через його участь у титановому бізнесі та через постачання сировини на військові підприємства Росії. Данілов додав, що відповідний факт був встановлений українською розвідкою.

Додамо, що Фірташ був, серед іншого, прямим власником підприємства «Кримський титан», що розташоване в окупованому Криму.

Фірташ є одним з найбагатших бізнесменів України, зокрема, він контролює майже всі українські облгази. Зараз Фірташ у Відні під домашній арештом через справу ФБР проти нього. Зокрема, його звинувачують у відмиванні грошей і участі в корупційних схемах. Через міжнародну групу компаній Group DF олігарх контролює медіагрупу «Inter Media Group» (до складу якої входить, зокрема, телеканал «Інтер»). 

У свою чергу, санкції проти Фукса запроваджені через «незаконне отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні».  Коментуючи рішення РНБО Фукс назвав санкції «особистою помстою секретаря Радбезу Олексія Данілова».

Ще у березні РНБО запровадила санкції проти 19 компаній, що працюють в сфері користування надрами. За даними ЗМІ, частина з них була пов'язана з Фуксом, однак сам бізнесмен спростовував це. 

Павло Фукс народився у Харкові, однак довго жив у Москві, де й заробив свій капітал. У сферу бізнес-інтересів Фукса входить банківський сектор, нафтова галузь, будівництво. Як повідомляли «Схеми», на сайті російської будівельної корпорації MOS CITY GROUP він був зазначений головою ради директорів. На тому ж сайті зазначається, що Фукс має подяку від російського президента за «внесок у становлення російської економіки».

Дмитро Фірташ категорично заперечує звинувачення Радбезу, які, на його думку, «невірні». Як і Фукс: він вважає, що це особиста помста Олексія Данілова

Фото: Володимир Зеленський / пресслужба президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду