Кабмін схвалив санкції проти 11 російських артистів

Кабмін схвалив санкції проти 11 російських артистів

26 Травня 2021
1820

Кабмін схвалив санкції проти 11 російських артистів

1820
Уряд має внести на розгляд РНБО пропозицію щодо застосування санкцій строком на три роки до 11 громадян РФ.
Кабмін схвалив санкції проти 11 російських артистів
Кабмін схвалив санкції проти 11 російських артистів

Кабінет Міністрів України 26 травня схвалив введення санкцій проти 11 російських діячів культури та мистецтва, які проводили концерти, спектаклі та інші заходи в окупованому Криму, а також порушили порядок в’їзду/виїзду на територію півострова. Цей проєкт на розгляд Кабміну внесло Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Уряд протягом трьох днів має внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозицію щодо застосування санкцій строком на 3 роки до 11 громадян РФ:

  1. Актора Володимира Вдовіченкова, який у 2016 році брав участь у зйомках фільму «Будиночок на півдні» в Криму.
  2. Акторки та ведучої Жанни Епплє, яка вела так званий кінофестиваль «Євразійський міст» у Криму в 2019 році.
  3. Акторки та ведучої Ольги Кабо, яка брала участь у так званих кінофорумі «Золотий вітязь» та кінофестивалі «Євразійський міст» у Криму, у 2017 та 2019 роках відповідно.
  4. Актора Дмитра Орлова, який у 2014 році їздив з гастролями по Криму, а в 2019-му взяв участь у спектаклі «Очаровательные рогоносцы» в окупованій Ялті.
  5. Актора Олександра Петрова, який взяв участь у так званому кінофестивалі «Євразійський міст» у Криму в 2019 році.
  6. Актора Євгенія Проніна, який у 2015 році вів так зване відкриття міжнародного кінофестивалю в «Артеку», а в 2017-му – зіграв у спектаклі «Старший сын» у окупованих Севастополі та Сімферополі.
  7. Співачки та ведучої Анастасії Сланевської, яка в 2014, 2016 та 2020 роках гастролювала по окупованому Криму.
  8. Актора Євгенія Стичкіна, який у 2017 році зіграв у спектаклі«Старший сын» у окупованих Севастополі та Сімферополі, а в 2019-му – «Валентинов день» у Севастополі.
  9. Співака Ярослава Сумішевського, який у 2015 році виступив з концертом в окупованому Криму, у 2020-мі – взяв участь у так званому міжнародному фестивалі «Дорога на Ялту».
  10. Актора Павла Трубінера, який знімався в Криму в пропагандистському фільмі «Крим» та в серіалі «Сорок кущів троянд» у 2018 році.
  11. Актора Олексія Чадова, який провадив протиправну комерційну діяльність.

«Встановлені громадяни виступають порушниками порядку в‘їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію України – АР Крим та м. Севастополь, з огляду на характер своєї публічної діяльності, здійснюють деструктивні дії на шкоду національним інтересам і безпеці Українського народу шляхом реалізації спроб формування відповідної суспільної думки», – йдеться в документі.

Санкції проти російських артистів передбачають відмову їм у наданні та скасування віз, а також застосування інших заборон в'їзду на територію України.

«Ці діячі "культури" нехтують законами нашої держави, нехтують міжнародним правом. Якщо їм хочеться до українського Криму чи то на відпочинок, чи то поспівати, варіант один: через один з трьох КПВВ перетнути адмінмежу і потрапити на територію Українського півострова, дотримуючись норм українського законодавства», – сказав заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко.

Якщо РНБО запровадить санкції, Міністерство закордонних справ має проінформувати про це рішення Європейський Союз, США, Канаду та інші держави, щоб вони розглянули питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

«Коли під маскою культури приховується відверта зневага до суверенітету та територіальної цілісності України, йдеться не про діячів культури, а про діячів кремлівської пропаганди, до яких мають бути застосовані жорсткі санкції з боку нашої держави», – додав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики внесло сімох російських артистів до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України. До переліку увійшли російські актори Євгенія Лапова та Роман Курцин. Вони зіграли головні ролі у фільмі «Крим», який знімали на окупованому півострові з ініціативи Міністерства оборони РФ. А також учасники музичного колективу «Хор Турецького»: Олексій Алєксандров, Павло Бердніков, Олег Бляхорчук, Костянтин Кабанов та Михайло Кузнєцов. Музиканти виступали на території тимчасово окупованого Криму.

Фото: УП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1820
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду