Переможців Євробачення 2021 звинуватили в плагіаті

Переможців Євробачення 2021 звинуватили в плагіаті

6 Червня 2021
22087
6 Червня 2021
15:29

Переможців Євробачення 2021 звинуватили в плагіаті

22087
Автори хіта 90-х закликали музичних експертів «бути уважнішими і більш ретельно перевіряти пісні для конкурсу на плагіат, щоб уникати подібних скандалів».
Переможців Євробачення 2021 звинуватили в плагіаті
Переможців Євробачення 2021 звинуватили в плагіаті

Лідерів Євробачення 2021, італійський гурт Maneskin, звинуватили в плагіаті. Їхню переможну пісню «Zitti E Buoni»/«Сидіть і не висувайтеся» порівняли із рок-хітом 1992 року, що записав нідерландський гурт The Vendettas.

Як повідомили музиканти The Vendettas в ефірі німецького каналу RTL, «Zitti E Buoni» ідентична їхній пісні «You want it, you got it»/«Ти хочеш це, ти отримуєш це».

Проте пісня The Vendettas була записана гуртом тоді, коли жодний з учасників Maneskin ще не народився. (Найстарший в Maneskin – 22-річний вокаліст Девід Даміано.)

«Тепер потрібно зрозуміти, чи це плагіат. Молоді люди, природно, ще не народилися за часів нашої групи. Але учасники Maneskin самі відзначали, що рок-н-рол ніколи не вмирає», - заявив учасник гурту The Vendettas Йоріс Ліссенс.

Рокер також закликав музичних експертів бути уважніше і більш ретельно перевіряти пісні для конкурсу на плагіат, щоб не було подібних скандалів.

Напередодні на СТБ повідомили, що заява режисерки про плагіат у постановці номера гурту Go_A на «Євробаченні-2021» є безпідставною.

Фото: stv.detector.media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22087
Читайте також
26.05.2021 09:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду