detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
06.06.2021 15:29
Переможців Євробачення 2021 звинуватили в плагіаті
Переможців Євробачення 2021 звинуватили в плагіаті
Автори хіта 90-х закликали музичних експертів «бути уважнішими і більш ретельно перевіряти пісні для конкурсу на плагіат, щоб уникати подібних скандалів».

Лідерів Євробачення 2021, італійський гурт Maneskin, звинуватили в плагіаті. Їхню переможну пісню «Zitti E Buoni»/«Сидіть і не висувайтеся» порівняли із рок-хітом 1992 року, що записав нідерландський гурт The Vendettas.

Як повідомили музиканти The Vendettas в ефірі німецького каналу RTL, «Zitti E Buoni» ідентична їхній пісні «You want it, you got it»/«Ти хочеш це, ти отримуєш це».

Проте пісня The Vendettas була записана гуртом тоді, коли жодний з учасників Maneskin ще не народився. (Найстарший в Maneskin – 22-річний вокаліст Девід Даміано.)

«Тепер потрібно зрозуміти, чи це плагіат. Молоді люди, природно, ще не народилися за часів нашої групи. Але учасники Maneskin самі відзначали, що рок-н-рол ніколи не вмирає», - заявив учасник гурту The Vendettas Йоріс Ліссенс.

Рокер також закликав музичних експертів бути уважніше і більш ретельно перевіряти пісні для конкурсу на плагіат, щоб не було подібних скандалів.

Напередодні на СТБ повідомили, що заява режисерки про плагіат у постановці номера гурту Go_A на «Євробаченні-2021» є безпідставною.

Фото: stv.detector.media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY