Зеленський представив ідеї розвитку кіноіндустрії України

Зеленський представив ідеї розвитку кіноіндустрії України

29 Травня 2021
2301
29 Травня 2021
10:51

Зеленський представив ідеї розвитку кіноіндустрії України

2301
А голова Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв повідомив, що готують і пакет стимулів для виробників українського кіно.
Зеленський представив ідеї розвитку кіноіндустрії України
Зеленський представив ідеї розвитку кіноіндустрії України

Президент України Володимир Зеленський обговорив з представниками українського кінематографа, профільних відомств і комітетів Верховної Ради, а також послами України в ряді держав проблемні питання та перспективи розвитку кіноіндустрії.

За повідомленням ОП, було озвучено необхідність вирішити питання фінансування українського кінематографа, ефективності рібейтів і системи оподаткування, що буде сприяти появі більшої кількості фільмів.

Для розвитку галузі, за словами Зеленського, необхідно розробити план і стратегію проведення кінофестивалів в Україні, а також представлення України на міжнародних кінофестивалях.

«Що ми з ними (державними кіностудіями - ред.) Робимо - ми їх фінансуємо, продовжуємо нічого не робити, робимо їх приватними, робимо державно-приватне партнерство або забуваємо цю тему?» - запитав Зеленський.

Він уточнив, що потрібно зрозуміти, скільки зараз кіностудій діє на території країни і які з них можна перепрофілювати в музеї.

Учасники наради запропонували керівництву держави допомогти з тим, щоб в країні був сучасний зал для кінопрем'єр.

Зеленський пообіцяв посприяти вирішенню цього питання. А голова Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв повідомив, що найближчим часом буде представлений пакет економічних стимулів для виробників українського кіно, і закликав представників галузі долучитися до роботи.

Також президент висловився за доцільність об'єднання державних кіностудій в єдиний комплекс під управлінням Держкіно.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв повідомив, що найближчим часом буде представлений пакет економічних стимулів для виробників українського кіно, і закликав представників галузі долучитися до роботи.

15 квітня президент України Володимир Зеленський виступив з ініціативою розробки законопроєкту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, до олігархів в України можна віднести 13 осіб, прізвища яких він відмовився назвати.

В колонці для сайту «Фокус» президент Зеленський висловив думку, що в країні зменшилась кількість олігархів, бо з відповідного списку вибув лідер «ОПЗЖ», нардеп Віктор Медведчук.

20 травня під час великої пресконференції Зеленський повідомив, що незабаром буде представлений спеціальний законопроєкт, який має на меті послаблення впливу олігархів на медіа.

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2301
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду