ЦВК відмовила у реєстрації Василя Вірастюка нардепом

ЦВК відмовила у реєстрації Василя Вірастюка нардепом

5 Травня 2021
4602
5 Травня 2021
17:23

ЦВК відмовила у реєстрації Василя Вірастюка нардепом

4602
У ЦВК зазначили, що на сьогодні нема чистого юридичного шляху для виходу з ситуації.
ЦВК відмовила у реєстрації Василя Вірастюка нардепом
ЦВК відмовила у реєстрації Василя Вірастюка нардепом

У середу, 5 травня, ЦВК України встановила відсутність правових підстав для реєстрації Василя Вірастюка народним депутатом від «Слуги народу» по округу №87 що на Прикарпатті. Про це повідомляє «ОПОРА».

Відповідне рішення було ухвалене одноголосно. 27 квітня ЦВК отримала заяву Василя Вірастюка з усіма необхідними документами для його реєстрації народним депутатом. Однак, протокол ЦВК про встановлення результатів виборів на окрузі №87 від 22 квітня було оскаржено у Верховному Суді конкурентом Вірастюка на виборах – кандидатом від партії «За майбутнє» Олександром Шевченком.

1 травня Велика Палата Верховного Суду ухвалила постанову, якою визнала протиправними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі №87 та визнала протиправним й скасувала протокол ЦВК про обрання Вірастюка.

За словами члена ЦВК Вікторії Глущенко, через це у Комісії відсутні правові підстави для реєстрації Василя Вірастюка народним депутатом України.

Як зазначив головуючий засідання, заступник голови ЦВК Віталій Плукар, Комісія вживає всі заходи для пошуку найбільш оптимального шляху вирішення даної ситуації, оскільки на сьогодні нема чистого юридичного шляху для виходу з ситуації.

«Але зі сторони Центральної виборчої комісії опрацьовується питання, щоб прийняти найбільше зважене рішення, щоб результати виборів у 87-му окрузі були встановлені», – сказав Плукар.

4 квітня Центральна виборча комісія повідомила, що, за результатами опрацювання 100% протоколів, на довиборах до Верховної Ради переміг кандидат від «Слуги народу» — актор та спортсмен Василь Вірастюк, який отримав 31,25% голосів. На другому місці — представник партії «За майбутнє» Олександр Шевченко (29,69%), на третьому  — представник ВО «Свобода» Руслан Кошулинський (28,86%).

Шевченко і Кошулинський вимагають визнати результати виборів недійсними. 

Скріншот: Центральна виборча комісія/Youtube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4602
Читайте також
19.05.2021 18:51
Детектор медіа
«Детектор медіа»
1 602
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду