На округ Вірастюка прибули спецпризначенці: СБУ заявила про можливі спроби дестабілізації

На округ Вірастюка прибули спецпризначенці: СБУ заявила про можливі спроби дестабілізації

1 Квітня 2021
1526
1 Квітня 2021
15:24

На округ Вірастюка прибули спецпризначенці: СБУ заявила про можливі спроби дестабілізації

1526
Правоохоронцям впродовж останньої доби надійшло чотири повідомлення про замінування та три повідомлення про захоплення заручників на об'єктах 87-го округу.
На округ Вірастюка прибули спецпризначенці: СБУ заявила про можливі спроби дестабілізації
На округ Вірастюка прибули спецпризначенці: СБУ заявила про можливі спроби дестабілізації

Приміщення окружної виборчої комісії № 87 у Надвірній на Прикарпатті, де від «Слуги народу» балотується стронгмен та актор Василь Вірастюк, оточили спецпризначенці. Про це повідомляє Українська правда.

Зокрема, спецпризначенці зайшли у приміщення комісії вранці , всіх, хто не мав відношення до виборчого процесу, вивели з будівлі. Залишилися лише члени ДВК. У цей час членів ОВК не було. Будівлю також оточили автівками. Члени ОВК прийшли в 11:30 і розпочали роботу.

Дехто з членів ОВК повідомив руху «Чесно», що в приміщенні були мішки з документацією, яку здали члени ДВК і залишали на ніч в приміщенні Будинку культури. Сьогодні, за словами членів ОВК, положення мішків змінилося.

У пресцентрі СБУ Українській правді прибуття спецпризначенців до Надвірної пояснили «заходами для недопущення спроб дестабілізації обстановки, порушення громадського спокою та вчинення правопорушень в ході проміжних виборів до Верховної Ради».

«Впродовж останньої доби до правоохоронних органів надійшло 4 повідомлення про замінування та 3 повідомлення про захоплення заручників на об'єктах 87 ОВО. Усі ці повідомлення були перевірені та виявилися неправдивими. За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу життю і безпеці громадян буде відкрито кримінальне провадження», – сказано у повідомленні.

В СБУ додали, що такі події свідчать про можливі спроби дестабілізувати ситуацію навколо виборів на 87 ОВО. У зв'язку з цим, СБУ прийнято рішення разом з органами Національної поліції взяти під охорону об'єкти на окрузі.

За мандат на довиборах у Верховну Раду змагаються кандидат від «Слуги Народу» Василь Вірастюк, свободівець Руслан Кошулинський та кандидат від «За майбутнє» Олександр Шевченко.

Наразі лідирує Вірастюк – у нього 31,3% голосів, на другому місці висуванець «Свободи» Руслан Кошулинський з 28,88%.

Раніше кілька членів і голова виборчої комісії округу №87 залишили місце роботи, що призвело до втрати комісією кворуму і неможливості продовжити підрахунок голосів. Увечері, 31 березня, «слуги народу» повідомили, що робота комісії відновлена.

Нардеп «Слуги народу» Микола Тищенко заявив про підкуп та залякування виборців на окрузі, а сам Вірасюк про фальсифікації з боку своїх опонентів.

29 березня Василь Вірастюк попри відсутність остаточних результатів ЦВК вже оголосив себе переможцем довиборів на Прикарпатті. 

Головний суперник Вірастюка, кандидат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори. 

В окрузі на Прикарпатті також балотувалася волонтерка та висуванка «Європейської Солідарності» Маруся Звіробій (Олена Біленька), яка зняла свою кандидатуру на користь «свободівця» Кошулинського.

Фото: Рух Чесно/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1526
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду