Оголошений в розшук Ігор Гладковський повернувся в Україну – ЗМІ

Оголошений в розшук Ігор Гладковський повернувся в Україну – ЗМІ

26 Квітня 2021
1664
26 Квітня 2021
11:22

Оголошений в розшук Ігор Гладковський повернувся в Україну – ЗМІ

1664
За даними джерел ЗМІ, представники прокуратури вручили Ігорю Гладковському обвинувальний акт.
Оголошений в розшук Ігор Гладковський повернувся в Україну – ЗМІ
Оголошений в розшук Ігор Гладковський повернувся в Україну – ЗМІ

Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор повернувся в Україну після того, як НАБУ оголосило його в розшук. Про це hromadske повідомили співрозмовники в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За їхніми словами, Гладковський-молодший прилетів до аеропорту «Бориспіль», але його не затримували, попри оголошення у розшук. Як стверджують у САП, Ігорю Гладковському вручили обвинувальний акт, який мають скерувати до суду.

Гладковського-молодшого підозрюють в одержанні хабаря за зловживання впливом. За версією слідства, він отримав 950 тисяч грн за вплив через свого батька на рішення гендиректора «Укрспецтехноекспорт» в інтересах приватної компанії «Оптимумспецдеталь».

21 грудня 2020 року Ігорю Гладковському повідомили про підозру. 21 квітня 2021 року НАБУ оголосило Ігоря Гладковського в розшук. 

Його батько Олег Гладковський заявив, що подає до суду на НАБУ через оголошення в розшук сина Ігоря. Гладковський вважає, що НАБУ намагається довести провину членів його родини за допомогою чорного піару та провокацій.

Напередодні президентських виборів, у лютому 2019 року, журналісти Bihus.info опублікували масштабне розслідування щодо розкрадання в оборонному комплексі України. До корупційних схем були начебто причетні Ігор та Олег Гладковські.

За даними журналістів, вони організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки ЗСУ. Bihus.info стверджував, що сума, яку заробили на схемі розкрадачі, склала приблизно 250 мільйонів гривень.

4 березня 2019 року Ігор Гладковський подав до суду на керівника програми «Наші гроші» Дениса Бігуса та журналістку-розслідувачку Лесю Іванову. Він подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації  до Подільського районного суду Києва. 

3 липня 2020 року Подільський районний суд Києва зобов’язав проєкт журналістських розслідувань Bihus.Info спростувати інформацію, яку 25 лютого 2019 року оприлюднили в сюжеті програми «Наші гроші» про розкрадання в оборонному комплексі України. Адвокат Руслан Волинець сказав, що суд зобов’язав журналістів спростувати інформацію про причетність його підзахисного Ігоря Гладковського до схем із розкрадання в оборонному комплексі. Натомість Денис Бігус повідомив, що йдеться про весь сюжет. 9 грудня 2020 року Апеляційний суд Києва скасував це рішення.

У листопаді 2020 року Олег Гладковський подав до суду позов проти громадської організації «Том 14», журналістів Bihus.info Дениса Бігуса та Лесі Іванової, у якому вимагає понад два мільйони гривень моральної компенсації та спростувати інформацію.

Скріншот відео: Ваші Гроші/Youtube 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1664
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду