Похорон принца Філіпа подивились понад 13 мільйонів британців

Похорон принца Філіпа подивились понад 13 мільйонів британців

19 Квітня 2021
1307
19 Квітня 2021
11:19

Похорон принца Філіпа подивились понад 13 мільйонів британців

1307
Похорон принца Філіпа відбувся 17 квітня, через коронавірусні обмеження на похороні були присутні лише королева Єлизавета ІІ та представники королівської родини.
Похорон принца Філіпа подивились понад 13 мільйонів британців
Похорон принца Філіпа подивились понад 13 мільйонів британців

У Великій Британії церемонію поховання чоловіка королеви Єлизавети II герцога Единбурзького Філіпа подивилися 13,6 мільйонів глядачів. Про це пише ВВС.

Зокрема, 11 мільйонів британців дивились трансляцію BBC, 2,1 мільйона глядачів – телеканалу ITV, а 450 тисяч жителів Сполученого Королівства – телеканалу Sky News.

У 1997 році похорони принцеси Діани дивилися рекордні 31 мільйон глядачів, у 2002 році за похороном королеви-матері Єлизавети Боуз-Лайон спостерігали приблизно 10 мільйонів телеглядачів.

Принц Філіп помер 9 квітня 2021 року на 99-му році життя. До свого сторіччя герцог Единбурзький не дожив кілька місяців. Філіп і королева Єлизавета прожили разом 73 роки.

Похорон герцога Единбурзького відбувся 17 квітня, чоловіка королеви Єлизавети ІІ поховали в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку. Через коронавірусні обмеження на похороні були присутні лише королева Єлизавета ІІ та представники королівської родини.

Британська телерадіомовна корпорація BBC отримала рекордну кількість скарг від телеглядачів і радіослухачів, які були незадоволені зміною сітки мовлення через смерть принца Філіпа.

Зокрема, число отриманих BBC скарг досягло 110 994, що є рекордом в історії британського телебачення. Телеглядачі і радіослухачі в основному скаржились на те, що BBC присвятила програмам про принца Філіпа занадто багато ефірного часу і не залишила вибору тим, хто хотів подивитися щось інше. Наприклад, було скасовано показ низки шоу, які повинні були вийти в етер у фіксований час.

Фото: Simon Marshall/Flickr 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1307
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду