detector.media
19.04.2021 11:19
Похорон принца Філіпа подивились понад 13 мільйонів британців
Похорон принца Філіпа подивились понад 13 мільйонів британців
Похорон принца Філіпа відбувся 17 квітня, через коронавірусні обмеження на похороні були присутні лише королева Єлизавета ІІ та представники королівської родини.

У Великій Британії церемонію поховання чоловіка королеви Єлизавети II герцога Единбурзького Філіпа подивилися 13,6 мільйонів глядачів. Про це пише ВВС.

Зокрема, 11 мільйонів британців дивились трансляцію BBC, 2,1 мільйона глядачів – телеканалу ITV, а 450 тисяч жителів Сполученого Королівства – телеканалу Sky News.

У 1997 році похорони принцеси Діани дивилися рекордні 31 мільйон глядачів, у 2002 році за похороном королеви-матері Єлизавети Боуз-Лайон спостерігали приблизно 10 мільйонів телеглядачів.

Принц Філіп помер 9 квітня 2021 року на 99-му році життя. До свого сторіччя герцог Единбурзький не дожив кілька місяців. Філіп і королева Єлизавета прожили разом 73 роки.

Похорон герцога Единбурзького відбувся 17 квітня, чоловіка королеви Єлизавети ІІ поховали в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку. Через коронавірусні обмеження на похороні були присутні лише королева Єлизавета ІІ та представники королівської родини.

Британська телерадіомовна корпорація BBC отримала рекордну кількість скарг від телеглядачів і радіослухачів, які були незадоволені зміною сітки мовлення через смерть принца Філіпа.

Зокрема, число отриманих BBC скарг досягло 110 994, що є рекордом в історії британського телебачення. Телеглядачі і радіослухачі в основному скаржились на те, що BBC присвятила програмам про принца Філіпа занадто багато ефірного часу і не залишила вибору тим, хто хотів подивитися щось інше. Наприклад, було скасовано показ низки шоу, які повинні були вийти в етер у фіксований час.

Фото: Simon Marshall/Flickr 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY