Україна приєдналася до програми ЄС «Креативна Європа»

Україна приєдналася до програми ЄС «Креативна Європа»

12 Жовтня 2021
3050
12 Жовтня 2021
16:27

Україна приєдналася до програми ЄС «Креативна Європа»

3050
Зокрема, «Креативна Європа» здійснює підтримку сектору новинних ЗМІ через промоцію медіаграмотності та якісної журналістики.
Україна приєдналася до програми ЄС «Креативна Європа»
Україна приєдналася до програми ЄС «Креативна Європа»

У вівторок, 12 жовтня, Україна та Євросоюз підписали угоду про участь у програмі ЄС «Креативна Європа», яка охоплює співпрацю у сфері культури та медіаграмотності. Підписання угоди відбулось в межах саміту «Україна-ЄС».

Як повідомляє пресслужба ОП, бюджет програми становить 2,4 млрд євро, вона реалізується за трьома напрямами: культура, медіа та міжсекторальна взаємодія.

У межах цих напрямів надається підтримка секторам культурних і креативних індустрій, проєктам міжнародної співпраці, професійним мережам, платформам для промоції європейських митців і робіт, мобільності митців і професіоналів у галузі культури, а також у сфері книговидавництва та літературних перекладів.

Також «Креативна Європа» здійснює підтримку сектору новинних ЗМІ через промоцію медіаграмотності, якісної журналістики, свободи слова та плюралізму.

«Програма має на меті підтримку розвитку та поширення аудіовізуальних творів через інноваційні інструменти і бізнес-моделі, кінофестивалі, дистрибуцію європейських фільмів, девелопмент проектів, ТБ- і онлайн-контент», – повідомили в ОП.

Від України документ підписала віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, від ЄС – високий представник із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3050
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду