detector.media
24.03.2021 10:20
The Times переплутала Україну з Білоруссю
The Times переплутала Україну з Білоруссю
Відповідний номер The Times вийшов у друк у вівторок, 23 березня.

Щоденна британська газета The Times на мапі позначила і Україну, і Білорусь як «Білорусь». Про це повідомляють «Букви».

На розвороті, присвяченому новинам про коронавірусну хворобу, можна побачити мапу Європи, розфарбовану у відтінках синього, жовтого та червоного (залежно від темпів зростання захворюваності).

Зокрема, зображено Україну та Білорусь. Україна позначена червоним і підписана як «Білорусь», показник зростання захворюваності — +43,8%. Так само Білоруссю підписана і Білорусь. Цей номер вийшов у друк у вівторок, 23 березня.

Також друкована версія доступна для перегляду онлайн. Видання наразі не прокоментувало помилку та не перепрошувало за неї.

У вересні 2020 року американське видання New York Post опублікувало новину про інцидент з українкою в аеропорту «Бориспіль», у якій назвало Київ «Росією». 3годом  видання виправило помилку.

У 2018 року МЗС України розпочало онлайн-кампанію #CorrectUA, у рамках якої звертатиметься до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису міста Київ (#KyivNotKiev). Провідні іноземні ЗМІ, як The New York Times, BBC, Reuters та інші, раніше неправильно вживали назву української столиці. 

Скріншот: Букви/The Times

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY