У М'янмі затримали журналіста BBC

У М'янмі затримали журналіста BBC

22 Березня 2021
1370
22 Березня 2021
11:40

У М'янмі затримали журналіста BBC

1370
ВВС надзвичайно стурбована через інцидент та закликає владу допомогти знайти журналіста.
У М'янмі затримали журналіста BBC
У М'янмі затримали журналіста BBC

У М'янмі невідомі у цивільному затримали журналіста BBC Ауна Туру, коли він висвітлював акції протесту біля суду у столиці країни Най'пїдо. Корпорація ВВС оприлюднила заяву із закликом негайно звільнити журналіста.

Ауна Туру схопили з іншим репортером Таном Хтіке Ауном, який працює на місцеву новинну організацію Mizzima. Раніше цього місяця військові відкликали ліцензію на діяльність компанії Mizzima. Чоловіки, які затримали журналістів, прибули у фургоні без позначок у п'ятницю та шукали журналістів. Відтоді ВВС не може зв'язатися з Ауном Турою.

«BBC дуже серйозно ставиться до безпеки всього свого персоналу в М'янмі, і ми робимо все можливе, щоб знайти Ауна Туру…Ми закликаємо владу допомогти знайти його та підтвердити, що він у безпеці. Аун Тура – акредитований журналіст BBC, який має багаторічний досвід висвітлення подій у Най'пїдо», – йдеться у повідомленні корпорації.

За повідомленнями, щонайменше восьмеро людей загинули під час останніх акцій протесту, що відбулися у кількох містах.

Загалом, кількість жертв серед демонстрантів на акціях протесту проти військових, які захопили владу у М'янмі, сягнула 232 людей. 

Нагадаємо, 1 лютого військові М'янми взяли країну під свій контроль: затримали главу правлячої партії «Національна ліга за демократію» Аун Сан Су Чжі, президента М'янми Вин Мьина. 24 члени уряду були відправлені у відставку. В країні оголошено надзвичайний стан терміном на рік. Хунта оголосила керівником держави головнокомандувача збройними силами Мін Аун Хлаіну.

У країні вже більше місяця йдуть протести проти військових, які вчинили переворот, але хунті не вдалося взяти ситуацію під контроль. Під час протестів 3 березня від куль військовослужбовців загинули 38 людей. За весь час протестів загинули понад 50 мітингувальників. ООН попередила про загрозу «справжньої громадянської війни у країні».

На початку березня військові М'янми, які вчинили держпереворот, обмежили висвітлення протестів у медіа, анулювавши ліцензію п'яти місцевих медіа. 

Фото: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1370
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду