Протести у М'янмі: військові анулювали ліцензію п'яти місцевих ЗМІ

Протести у М'янмі: військові анулювали ліцензію п'яти місцевих ЗМІ

9 Березня 2021
780
9 Березня 2021
09:52

Протести у М'янмі: військові анулювали ліцензію п'яти місцевих ЗМІ

780
Один з каналів має намір продовжити мовлення на супутнику та в мережі інтернет.
Протести у М'янмі: військові анулювали ліцензію п'яти місцевих ЗМІ
Протести у М'янмі: військові анулювали ліцензію п'яти місцевих ЗМІ

У М'янмі військові, які вчинили держпереворот, обмежили висвітлення протестів у медіа, анулювавши ліцензію п'яти місцевих медіа. Про це повідомляє VOA News.

Військова рада М'янми оголосила, що відкликала ліцензії п'яти незалежних медіакомпаній,які висвітлювали акції протестів. Зокрема, це телеканалаи Myanmar Now, Khit Thit, Democratic Voice of Burma (DVB), Mizzima та канал 7 Day. Телеканал DVB вже пообіцяв продовжити мовлення на супутниковому телебаченні і в мережі інтернет.

За даними ЗМІ, 8 березня під час протестів військові застрелили двох людей на півночі М'янми.

Військова хунта М'янми, своєю чергою, заблокувала для громадян Facebook, Instagram і WhatsApp, які дуже популярні в країні та використовувалися для організації протестів. 

У свою чергу канали військової хунти М’янми були видалені адміністрацією YouTube через зростання насильства у країні.

Нагадаємо, 1 лютого військові М'янми взяли країну під свій контроль: затримали главу правлячої партії «Національна ліга за демократію» Аун Сан Су Чжі, президента М'янми Вин Мьина. 24 члени уряду були відправлені у відставку. В країні оголошено надзвичайний стан терміном на рік. Хунта оголосила керівником держави головнокомандувача збройними силами Мін Аун Хлаіну.

У країні вже більше місяця йдуть протести проти військових, які вчинили переворот, але хунті не вдалося взяти ситуацію під контроль. Під час протестів 3 березня від куль військовослужбовців загинули 38 людей. За весь час протестів загинули понад 50 мітингувальників. ООН попередила про загрозу «справжньої громадянської війни у країні».

Логотипи каналів: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду