detector.media
22.03.2021 11:40
У М'янмі затримали журналіста BBC
У М'янмі затримали журналіста BBC
ВВС надзвичайно стурбована через інцидент та закликає владу допомогти знайти журналіста.

У М'янмі невідомі у цивільному затримали журналіста BBC Ауна Туру, коли він висвітлював акції протесту біля суду у столиці країни Най'пїдо. Корпорація ВВС оприлюднила заяву із закликом негайно звільнити журналіста.

Ауна Туру схопили з іншим репортером Таном Хтіке Ауном, який працює на місцеву новинну організацію Mizzima. Раніше цього місяця військові відкликали ліцензію на діяльність компанії Mizzima. Чоловіки, які затримали журналістів, прибули у фургоні без позначок у п'ятницю та шукали журналістів. Відтоді ВВС не може зв'язатися з Ауном Турою.

«BBC дуже серйозно ставиться до безпеки всього свого персоналу в М'янмі, і ми робимо все можливе, щоб знайти Ауна Туру…Ми закликаємо владу допомогти знайти його та підтвердити, що він у безпеці. Аун Тура – акредитований журналіст BBC, який має багаторічний досвід висвітлення подій у Най'пїдо», – йдеться у повідомленні корпорації.

За повідомленнями, щонайменше восьмеро людей загинули під час останніх акцій протесту, що відбулися у кількох містах.

Загалом, кількість жертв серед демонстрантів на акціях протесту проти військових, які захопили владу у М'янмі, сягнула 232 людей. 

Нагадаємо, 1 лютого військові М'янми взяли країну під свій контроль: затримали главу правлячої партії «Національна ліга за демократію» Аун Сан Су Чжі, президента М'янми Вин Мьина. 24 члени уряду були відправлені у відставку. В країні оголошено надзвичайний стан терміном на рік. Хунта оголосила керівником держави головнокомандувача збройними силами Мін Аун Хлаіну.

У країні вже більше місяця йдуть протести проти військових, які вчинили переворот, але хунті не вдалося взяти ситуацію під контроль. Під час протестів 3 березня від куль військовослужбовців загинули 38 людей. За весь час протестів загинули понад 50 мітингувальників. ООН попередила про загрозу «справжньої громадянської війни у країні».

На початку березня військові М'янми, які вчинили держпереворот, обмежили висвітлення протестів у медіа, анулювавши ліцензію п'яти місцевих медіа. 

Фото: ВВС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY