Журналісти інтернет-видання «Открытые медиа» повідомили про стеження і тиск

Журналісти інтернет-видання «Открытые медиа» повідомили про стеження і тиск

22 Березня 2021
1823
22 Березня 2021
10:54

Журналісти інтернет-видання «Открытые медиа» повідомили про стеження і тиск

1823
Стеження може бути пов'язане з публікаціями видання про бізнес-інтереси очільника адміністрації президента РФ Антона Вайно.
Журналісти інтернет-видання «Открытые медиа» повідомили про стеження і тиск
Журналісти інтернет-видання «Открытые медиа» повідомили про стеження і тиск

Редакція видання «Открытые медиа» повідомила, що низка його співробітників останнім часом помітили стеження, також хакери намагаються зламати їх акаунти у соцмережах. Про це говориться у заяві редакції.

«З кінця минулого року авторів найбільш резонансних публікацій, в основному - антикорупційних розслідувань, переслідують невідомі особи, їх пошти та акаунти на різних платформах зламуються, організовуються публікації неправдивих фактів щодо їхніх родичів», – йдеться в заяві журналістів.

Зокрема, стеження помітив кореспондент «Открытые медиа» Ілля Рождественський. Він є автором публікацій про бізнес родини глави Адміністрації президента РФ Антона Вайно і міністра промисловості Дениса Мантурова, а також про «двійника» бізнесмена Євгена Пригожина.

Невідомі почали збирати всю наявну інформацію про журналіста у мережі Telegram, також вони цікавилися місцем проживання Рождественського. 

За словами журналіста, інформацію про нього збирає людина, акаунт якої в Telegram прив'язаний до номера телефону приватного детектива Євгена Гвоздьова, який пов'язаний з агенцією РИА ФАН.

«РИА ФАН – видання, яке пов'язане з Євгеном Пригожиним. Ймовірно, саме на замовлення людей Пригожина приватний детектив і збирає інформацію на мене і мою сім'ю. Припускаю, що причина - текст, який був опублікований в четвер про двійника Євгена Пригожина», – повідомив журналіст.

Отримати пояснення у Гвоздьова поки не вдалося, в особистому листуванні з Рождественським той спочатку все заперечував, а потім заблокував журналіста.

З замовними матеріалами щодо своєї сім'ї зіткнулися кореспондент видання Наталія Телегіна, а зі зломами пошти і акаунтів – Рождественський, заступник головного редактора Максим Глікін, кореспондент Віктор Овсюков і інші співробітники «Открытых медиа».

«Открытые медиа» – російськомовне інтернет видання, редакція якого базується в Естонії. Видання пов’язують з російським бізнесменом та критиком режиму Володимира Путіна Михайлом Ходорковським.

Російський бізнесмен Пригожин вважається ідеологом ПВК «Вагнер», найманці якої брали участь у війні на сході України, у військових операціях у Сирії, Судані та Лівії та ЦАР.

У лютому 2021 року ФБР США оголосило Пригожина в розшук і пообіцяло винагороду до $250 тисяч за інформацію про його місцезнаходження.

У вересні 2020 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 8 організацій та 7 осіб пов’язаних з Євгеном Пригожиним, за те, що вони «просувають вплив Росії в Центрально Африканській Республіці».

Ілюстрація: Открытые медиа 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1823
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду