detector.media
22.03.2021 10:54
Журналісти інтернет-видання «Открытые медиа» повідомили про стеження і тиск
Журналісти інтернет-видання «Открытые медиа» повідомили про стеження і тиск
Стеження може бути пов'язане з публікаціями видання про бізнес-інтереси очільника адміністрації президента РФ Антона Вайно.

Редакція видання «Открытые медиа» повідомила, що низка його співробітників останнім часом помітили стеження, також хакери намагаються зламати їх акаунти у соцмережах. Про це говориться у заяві редакції.

«З кінця минулого року авторів найбільш резонансних публікацій, в основному - антикорупційних розслідувань, переслідують невідомі особи, їх пошти та акаунти на різних платформах зламуються, організовуються публікації неправдивих фактів щодо їхніх родичів», – йдеться в заяві журналістів.

Зокрема, стеження помітив кореспондент «Открытые медиа» Ілля Рождественський. Він є автором публікацій про бізнес родини глави Адміністрації президента РФ Антона Вайно і міністра промисловості Дениса Мантурова, а також про «двійника» бізнесмена Євгена Пригожина.

Невідомі почали збирати всю наявну інформацію про журналіста у мережі Telegram, також вони цікавилися місцем проживання Рождественського. 

За словами журналіста, інформацію про нього збирає людина, акаунт якої в Telegram прив'язаний до номера телефону приватного детектива Євгена Гвоздьова, який пов'язаний з агенцією РИА ФАН.

«РИА ФАН – видання, яке пов'язане з Євгеном Пригожиним. Ймовірно, саме на замовлення людей Пригожина приватний детектив і збирає інформацію на мене і мою сім'ю. Припускаю, що причина - текст, який був опублікований в четвер про двійника Євгена Пригожина», – повідомив журналіст.

Отримати пояснення у Гвоздьова поки не вдалося, в особистому листуванні з Рождественським той спочатку все заперечував, а потім заблокував журналіста.

З замовними матеріалами щодо своєї сім'ї зіткнулися кореспондент видання Наталія Телегіна, а зі зломами пошти і акаунтів – Рождественський, заступник головного редактора Максим Глікін, кореспондент Віктор Овсюков і інші співробітники «Открытых медиа».

«Открытые медиа» – російськомовне інтернет видання, редакція якого базується в Естонії. Видання пов’язують з російським бізнесменом та критиком режиму Володимира Путіна Михайлом Ходорковським.

Російський бізнесмен Пригожин вважається ідеологом ПВК «Вагнер», найманці якої брали участь у війні на сході України, у військових операціях у Сирії, Судані та Лівії та ЦАР.

У лютому 2021 року ФБР США оголосило Пригожина в розшук і пообіцяло винагороду до $250 тисяч за інформацію про його місцезнаходження.

У вересні 2020 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 8 організацій та 7 осіб пов’язаних з Євгеном Пригожиним, за те, що вони «просувають вплив Росії в Центрально Африканській Республіці».

Ілюстрація: Открытые медиа 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY