detector.media
11.03.2021 08:23
МВС не взаємодіє з сайтом «Миротворець» та не використовує його дані – заява
МВС не взаємодіє з сайтом «Миротворець» та не використовує його дані – заява
Заяві МВС передував заклик Європарламенту заборонити діяльність сайту «Миротворець».

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що їхні структурні підрозділи не здійснюють підтримку роботи сайту «Миротворець». Про це повідомили у МВС у відповідь на запит Радіо Свобода.

«Інформаційні ресурси єдиної інформаційної системи МВС із даними центру "Миротворець" не інтегруються, взаємодія з центром "Миротворець" не здійснюється і його інформація у діяльності не використовується», – йдеться в повідомленні.

Таку відповідь МВС надало на запит Радіо Свобода про офіційну позицію міністерства щодо заклику Європарламенту заборонити діяльність сайту «Миротворець». Заклик міститься в резолюції Європарламенту щодо України від 11 лютого 2021 року.

«Європарламент закликає владу рішуче засудити та заборонити діяльність екстремістських груп і вебсайтів, таких як "Миротворець", які розпалюють напруженість у суспільстві та неправомірно використовують особисті дані сотень людей, включаючи журналістів, політиків і членів меншин», – говориться в повідомленні.

Сайт «Миротворець» створений у 2014 році, він відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримують. Відповідну інформацію про цих осіб «Миротворець» публікує на своєму сайті в розділі «Чистилище».

У 2016 році посли «Великої сімки» озвучили вимогу до Києва закрити сайт, коли на ньому були оприлюднені списки журналістів, у тому числі західних, які, виконуючи професійні обов’язки, змушені були отримувати акредитацію від підтримуваного Росією угруповання «ДНР». Через це сайт оголосив про своє закриття, але згодом відновив роботу.

У вересні 2018 року до бази сайту «Миротворець» потрапив очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Причиною внесення Сійярто в «чистилище» став «замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройних вторгненням в Україну». У МЗС Угорщини заявили, що внесення Сійярто в базу «Миротворця» свідчить про «антиугорські настрої в Україні».

За даними ЗМІ, у лютому 2021 року єврокомісар від Угорщини Олівер Варгеї на засідання Ради асоціації ЄС-Україна вимагав від Києва закрити сайт«Миротворець».

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY