detector.media
02.03.2021 11:59
Україна заборонила в’їзд заслуженій артистці РФ через незаконне відвідування Криму
Україна заборонила в’їзд заслуженій артистці РФ через незаконне відвідування Криму
В Україні громадянка РФ планувала взяти участь у кінозйомках.

Державна прикордонна служба України на три роки заборонила в'їзд в Україну актрисі театру і кіно, заслуженій артистці РФ, яка незаконно відвідувала Крим і намагалася в'їхати в Україну через аеропорт «Бориспіль». Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

«Кіна не буде. Під час оформлення пасажирів з рейсу «Мінськ – Київ» в аеропорту «Бориспіль» прикордонники з’ясували, що громадянка Росії – актриса театру та кіно, заслужена артистка Росії – відвідувала Крим, порушуючи встановлений порядок в’їзду-виїзду», – говориться в повідомленні.

Росіянка пояснила, що на український півострів їздила з приватним візитом навесні 2020 року і потрапила туди авіарейсом. Водночас зафіксовано й інші її візити на окуповану Росією територію України. В Україні вона планувала взяти участь у кінозйомках.

За порушення українського законодавства прикордонники заборонили громадянці Росії в’їзд в Україну терміном на 3 роки, а також притягнули до відповідальності за ст. 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Жінка вже вибула за межі України зворотним рейсом в Білорусь.

Як повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело в Держприкордонслужбі, мова йде про актрису Розу Хайрулліну.

У лютому 2021 року Україна на три роки заборонили в'їзд російському актору Артему Черненку. Зокрема, актор у червні 2017 року незаконно відвідував тимчасово окупований Крим.

Раніше до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України, потрапили двоє акторів з російського фільму про окупацію Криму.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року.

26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації.

У 2015 році Міністерство культури ініціювало створення «білого списку» діячів культури Росії, які підтримали територіальну цілісність України.

Скріншот відео: Державна прикордонна служба України/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY