В Україні створять онлайн-музей збройної агресії Росії, це буде окремий сайт – Ткаченко

В Україні створять онлайн-музей збройної агресії Росії, це буде окремий сайт – Ткаченко

16 Лютого 2021
1364
16 Лютого 2021
11:55

В Україні створять онлайн-музей збройної агресії Росії, це буде окремий сайт – Ткаченко

1364
Інтернет-портал, що міститиме інформацію про ключові події з початку російської окупації Криму та Донбасу, планують запустити в березні.
В Україні створять онлайн-музей збройної агресії Росії, це буде окремий сайт – Ткаченко
В Україні створять онлайн-музей збройної агресії Росії, це буде окремий сайт – Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко анонсував створення в Україні онлайн-музею російської агресії. Про такі плани міністр розповів Українській службі ВВС.

«Ми думаємо зробити онлайн-музей російської агресії, де про всі ці речі можна буде прочитати, як вони розповсюджуються. Це буде окремий сайт, запустять у березні», – повідомив Ткаченко.

Міністр додав, що в межах державного підприємства, підпорядкованого Міністерству культури і інформаційної політики, буде невеличка група людей, які будуть займатися моніторингом, виданням інформації, інформуванням громадськості.

«Вони будуть моніторити все, що загрожує інформаційній безпеці України…Російські впливи, меседжі, наративи, які вони тут розповсюджують, інформація, яку вони видають за справжню. У росіян, на відміну від багатьох інших демократичних країн, є чітка вертикаль наративів, яка потім транслюється усіма їхніми державними діячами, медіа. І для боротьби з ними очевидно потрібно збирати інформацію, розповсюджувати інформацію, шукати, яким чином можна це показувати», – сказав міністр.

Вперше про плани створити електронний музей з даними про збройну агресію Росії проти України стало відомо у грудні 2020 року. Створення відповідного ресурсу анонсували Офіс президента та Офіс генерального прокурора.

Е-платформа міститиме дані українською та англійською мовами про ключові події та факти щодо перебігу міжнародного збройного конфлікту, серйозних порушень принципів міжнародного гуманітарного права та прав людини в тимчасово окупованих Криму та на Донбасі.

Основу порталу складуть результати роботи Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора, Донецької і Луганської обласних прокуратур, прокуратури АР Крим та м. Севастополя, а також фото-, відеоінформація, дані з відкритих джерел та свідчення, задокументовані неурядовими організаціями.

Повідомлялося, що перший тематичний блок музею буде присвячений окупації Криму.

У липні 2020 року Міністерство закордонних справ повідомило про запуск довгострокової інформаційної кампанії щодо захисту громадянських журналістів та активістів на окупованих РФ територіях України. У межах цієї кампанії МЗС ініціює створення Інституту менторства.

У вересні 2020 року представництво Офісу президента в Криму спільно з правозахисною організацією «КримSOS» та Українською Гельсінською спілкою запустили у Telegram чатбот CrimeaIsUaBot. Він допоможе жителям окупованого півострова отримати українські документи – паспорт, свідоцтво про народження або смерть, а також інформацію стосовно порядку перетину КПВВ.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1364
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду