Євросоюз закликав Китай скасувати заборону на трансляцію BBC World News

Євросоюз закликав Китай скасувати заборону на трансляцію BBC World News

14 Лютого 2021
1641
14 Лютого 2021
12:08

Євросоюз закликав Китай скасувати заборону на трансляцію BBC World News

1641
Блокування каналу порушує права людини та китайську Конституцію, вважають у ЄС.
Євросоюз закликав Китай скасувати заборону на трансляцію BBC World News
Євросоюз закликав Китай скасувати заборону на трансляцію BBC World News

Європейський Союз закликав Китай скасувати заборону на трансляцію телеканалу BBC World News, яка є явною помстою помсту за вилучення Великобританією ліцензії державного китайського мовника CGTN. Про це пише AP.

У заяві ЄС зазначено, що цей крок Пекіна ще більше обмежує свободу вираження поглядів та доступ до інформації в країні, а також порушує як китайську Конституцію, так і Загальну декларацію прав людини.

У заяві також зазначається, що заява Гонконгу про те, що його суспільний мовник також припинить транслювати BBC, завдала додатковий удар по правах і свободах на півавтономній китайській території з моменту введення в минулому році нового закону про національну безпеку.

«ЄС продовжує твердо прагнути захищати свободу та плюралізм ЗМІ, а також захищати право на свободу вираження поглядів в інтернеті та в офлайн-режимі, включаючи свободу дотримуватися думок та отримувати та передавати інформацію без будь-якого втручання», – йдеться у повідомленні.

Заборона ВВС в Китаї була у значній мірі символічною, тому що канал показували переважно в системах кабельного телебачення в готелях та апартаментах для іноземців. Однак це відбулось на тлі зростаючого конфлікту між Пекіном та західними урядами через безліч питань, починаючи від прав людини і закінчуючи пандемією COVID-19.

Національна адміністрація радіо і телебачення Китаю заявила, що BBC World News нібито порушив вимоги щодо достовірності та неупередженості репортажів.

До цього британський регуляторний орган Ofcom скасував ліцензію на CGTN, англомовний китайський супутниковий канал новин.

Нагадаємо, 20 січня 2021 року Коаліція за свободу преси закликала владу Китаю припинити цензурування ЗМІ, а також звільнити всіх затриманих за репортерську роботу осіб. Члени Коаліції, представники Канади, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Німеччини, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Словаччини, Словенії, Великої Британії та США висловили стурбованість через «постійні зусилля китайської влади щодо обмеження свободи ЗМІ». Вони кажуть, що в Китаї щонайменше 47 журналістів перебувають в ув’язнені.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1641
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киев
1138 дн. тому
Странно, Украина закрыла три канала и все сазали что это нормально, а Китай закрыл один кАнал и уже поднялся шум! Какая то выборочная демократия получается!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду