Кореспондент ВВС покинув Китай через погрози та залякування влади

Кореспондент ВВС покинув Китай через погрози та залякування влади

1 Квітня 2021
1445
1 Квітня 2021
09:16

Кореспондент ВВС покинув Китай через погрози та залякування влади

1445
Влада Китаю критикувала репортажі Джона Садворта про переслідування уйгурів в країні.
Кореспондент ВВС покинув Китай через погрози та залякування влади
Кореспондент ВВС покинув Китай через погрози та залякування влади

Кореспондент BBC у Пекіні Джон Садворт покинув Китай і переїхав у Тайвань після тиску та погроз з боку китайської влади. Про це повідомляє ВВС News Україна.

Погрози та залякування розпочалися після серії репортажів Садворта про уйгурську меншину, яка мешкає на заході КНР і піддається переслідуванням з боку органів центральної влади.

Раніше за свої репортажі про поводження влади з уйгурами у провінції Сіньцзян він отримав низку нагород. З країни він виїхав сам і забрав із собою сім'ю. ВВС заявила, що пишається репортерською роботою Садворта. Він залишається кореспондентом ВВС у Китаї, хоч і базуватиметься в іншій країні.

«Репортажі Джона викрили правду, і китайська влада не хотіла, аби про неї довідався світ», – говориться у заяві ВВС.

Садворт каже, що за ним та його командою стежили, їм погрожували судовими процесами, перешкоджали роботі та залякували, де б вони не намагалися знімати. Садворт має намір і далі робити матеріали про Китай з Тайваню.

Прессекретар міністерства закордонних справ Китаю заявив, що влада не отримувала повідомлення від журналіста про те, що він залишає країну.

«Лише останніми днями, коли нам треба було оновити прескарту Садворта, ми дізналися, що Садворт поїхав, не попрощавшись. Після того, як він покинув країну, він жодним чином не повідомив відповідні департаменти і не вказав жодної причини, чому», – стверджують у МЗС КНР.

У 2020 році з Китаю виїхали кореспонденти New York Times, Washington Post та Wall Street Journal. У вересні 2020 року два останні репортери, які працювали в Китаї для австралійських ЗМІ, повернулись додому після п'ятиденного дипломатичного протистояння, яке виникло на тлі вимоги Австралії оприлюднити інформацію про походження коронавірусу.

У лютому 2021 року Державне управління кіно, телебачення та радіо Китаю заборонило мовлення міжнародного інформаційного телеканалу BBC World News.

Китай критикував ВВС за репортажі про коронавірусну хворобу та про переслідування уйгурів в країні.

Скріншот відео: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду