Комітет гуманітарної та інформполітики пропонує парламенту розглянути законопроєкти про медіа у лютому

Комітет гуманітарної та інформполітики пропонує парламенту розглянути законопроєкти про медіа у лютому

20 Січня 2021
1779
20 Січня 2021
17:11

Комітет гуманітарної та інформполітики пропонує парламенту розглянути законопроєкти про медіа у лютому

1779
Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики вніс пропозиції до проєкту порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.
Комітет гуманітарної та інформполітики пропонує парламенту розглянути законопроєкти про медіа у лютому
Комітет гуманітарної та інформполітики пропонує парламенту розглянути законопроєкти про медіа у лютому

Члени комітету питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні 18 січня 2021 року проголосували за пропозиції до проєкту порядку денного п’ятої сесії парламенту, яка розпочинається з 1 лютого 2021 року.

Серед інших пропонують розглянути 17 медійних і рекламних законопроєктів. Зокрема, у лютому – обидва законопроекти про медіа № 2693-д та № 2693-2.

Також у лютому на розгляд парламенту пропонуються законопроєкти: № 4413 про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України депутатськими фракціями і групами; № 4212 про внесення змін до статті 22 Закону України «Про рекламу» щодо реклами електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

У березні члени комітету пропонують визначитися із законопроєктами: № 2072 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо удосконалення механізмів забезпечення прозорості власності та фінансування аудіовізуальних (електронних) ЗМІ; № 4188 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо протидії інформаційній війні; № 4107 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

У квітні комітет пропонує розглянути законопроєкти: № 2576 про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (щодо підвищення ефективності роботи Національної суспільної телерадіокомпанії України); № 4348 про внесення змін до деяких законів України щодо розміщення зовнішньої реклами; № 2340 про українську жестову мову.

А у травні – № 3079 про внесення змін до частини восьмої статті 72 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо забезпечення свободи слова та вираження поглядів; № 3427 про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі.

На останні місяці п’ятої сесії (червень-липень) парламенту пропонують розглянути такі законопроєкти: № 2381 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері доступу до інформації щодо вдосконалення їх окремих положень; № 3660 про внесення змін до Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо надання відповідей на запити; № 3749 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо здійснення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення наглядових повноважень у період дії обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19); № 4230 про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо стимулювання ефективності роботи Національної суспільної телерадіокомпанії України та оптимізації її державного фінансування.

Сам комітет уже розглянув частину цих законопроєктів і надав Верховній Раді свої висновки щодо них, а частину будуть направляти на розгляд у сесійній залі по мірі готовності.

Нагадаємо, 18 січня 2021 року парламентський Комітет гуманітарної та інформаційної політики розглянув таблицю поправок до другого читання законопроєкту № 4413 «Про внесення змін до Закону України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» щодо усунення колізії в питанні призначення та звільнення членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України депутатськими фракціями і групами». За результатами обговорення народні депутати не підтримали цей проєкт.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1779
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду