Порошенко розповів, чому за час його президенства проти бізнесу Медведчука не ввели санкції

Порошенко розповів, чому за час його президенства проти бізнесу Медведчука не ввели санкції

15 Грудня 2020
90192
15 Грудня 2020
13:18

Порошенко розповів, чому за час його президенства проти бізнесу Медведчука не ввели санкції

90192
Він додав, що ніколи не мав спільного бізнесу з Віктором Медведчуком.
Порошенко розповів, чому за час його президенства проти бізнесу Медведчука не ввели санкції
Порошенко розповів, чому за час його президенства проти бізнесу Медведчука не ввели санкції

П'ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що за час його каденції проти бізнесу нині голови політради «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука не застосували санкцій, бо Конституція України забороняє вводити санкції проти українських громадян Про це він сказав в ефірі програми «Зворотний відлік».

«Закон України, Конституція України забороняє використання санкцій проти громадян України. Я не відкрию таємницю, Медведчук, на жаль чи на щастя, є громадянином України. Якби він був громадянином Росії, або іншої, були б негайно застосовані санкції, в тому числі ми синхронізуємо їх з нашими американськими партнерами», – пояснив пан Порошенко та уточнив, що це стосується й юридичних осіб.

Крім того, він розповів, що ніколи не мав спільного бізнесу з Віктором Медведчуком.

Як писав ДМ, у червні 2020 року представники Республіканської партії запропонували ввести санкції проти «керівників російської пропаганди» та інших пов’язаних з Кремлем осіб, серед яких – народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук.

Нагадаємо, 27 листопада 2018 року «Детектор медіа» опублікував критичний відгук члена Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Олексія Панича на розслідування Михайла Ткача про Петра Порошенка та Віктора Медведчука під назвою «Спільники?» у програмі «Схеми: корупція в деталях». На думку Олексія Панича, цей матеріал створено й оприлюднено з порушенням низки журналістських стандартів і редакційного статуту Суспільного мовника (програма «Схеми» транслюється телеканалом «UA: Перший»).

За дорученням голови ГО «Детектор медіа» керівник Центру моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа» Отар Довженко проаналізував цей випуск «Схем» і дійшов висновку, що розслідування ґрунтується переважно на припущеннях і здогадках, доказів яких автори не наводять.

Дискусію про якість журналістських розслідувань у блогах на «Детекторі медіа» продовжили член Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Євген Глібовицький і доктор філософських наук, громадський діяч Євген Бистрицький, який відповів критикам «Схем».

10 грудня 2018 року директор Європейського регіону «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» Джеремі Бренстен повідомив, що редакція «Радіо Свобода» провела внутрішнє оцінювання випуску «Схем» та дійшли висновку, що програма відповідає прийнятим стандартам проведення розслідувань як за змістом, так і за намірами.

Фото: Суспільне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
90192
Читайте також
27.09.2018 13:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 291
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телепузик
1220 дн. тому
Був президентом, а тепер з мегафон на мітингах виступає. І далі ту саму дурню повторює: демократія заважала з пчтою колоною розібратись. Ну й обери його ще раз після цього? Для чого? Щоб пята колона існувала вічно?
Мордор
1221 дн. тому
Дурень... Ви такий дурень, шо мамадарагая...
Andrii
1221 дн. тому
Що за дурня? При чому тут санкції? Є стаття Кримінального кодексу України за зраду Батьківщини. Медведчук під неї підпадає, як громадянин України.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду