detector.media
12.12.2020 10:27
«BBC News Україна» оголосило переможців премії «Книга року BBC – 2020»
«BBC News Україна» оголосило переможців премії «Книга року BBC – 2020»
Премію проводять у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

«Книгою року BBC – 2020» став роман Сергія Сергійовича Saigon «Юпак» (видавництво «Білка»), повідомляє пресслужба BBC.

У номінації «Дитяча книга року BBC – 2020» перемогла книга «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони» Уляни Чуби (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»).  А премію у номінації «Книга року ВВС – Есеїстика – 2020» здобула збірка есеїв Оксани Забужко «Планета Полин» (видавництво «Комора»).

«Роман "Юпак" Сергія Сергійовича Сайгона - це не лише особистий успіх молодого автора, але й важлива подія для українського суспільства. Ця книга промовляє від імені цілого покоління українців, чий голос починає нарешті лунати в літературі. Покоління, яке дорослішало на зламі епох і яке зрештою стало визначним для України у найважчий момент її сучасної історії», - прокоментувала редакторка «BBC News Україна» та член журі Марта Шокало

Оголошуючи «Дитячу книгу року BBC» «Мед і паштет - фантастичні вітрогони», керівний директор ЄБРР з питань комунікацій Джонатан Чарльз зазначив: «Сьогодні переможцем стала така історія, які нам подобаються найбільше: історія, яка буде цікава всій родині. Діти знайдуть у ній захопливу пригоду. А батьки - сатиричний погляд на такі важливі проблеми, як цифрова ізоляція, забруднення довкілля та корупція».

Говорячи про збірку есеїв Оксани Забужко «Планета Полин», радниця з питань культури ЄБРР та член журі Світлана Пиркало визначила авторку знаковою для України та української літератури: «Її збірка нарисів збурює цілу низку емоцій: мрійливість, сум, співчуття і насамперед естетичне задоволення. Есеї, написані десять років тому, співзвучні міркуванням сьогодення. А найновіші її тексти дають читачу унікальну можливість бути присутніми при написанні історії, того, що "увійде до хрестоматій"».

Переможець у кожній номінації отримує премію у розмірі 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті (біля 37 тис. грн).

До журі конкурсу входять:

Переможцями премії у 2019 році стали: «Доця» Тамари Горіхи Зерня - «Книга року BBC», «Сапієнси» Володимира Арєнєва - «Дитяча книга року ВВС» і «Так, але...» Тараса Прохасько - «Книга року BBC - Есеїстика».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY