Нацрада покарала «Еспресо» та пожаліла «Апостроф TV» через мовлення в день пам’яті

Нацрада покарала «Еспресо» та пожаліла «Апостроф TV» через мовлення в день пам’яті

26 Листопада 2020
1594
26 Листопада 2020
17:22

Нацрада покарала «Еспресо» та пожаліла «Апостроф TV» через мовлення в день пам’яті

1594
В «Апострофа TV» вийшов з ладу сервер, а в «Еспресо» сталася дискомунікація працівників.
Нацрада покарала «Еспресо» та пожаліла «Апостроф TV» через мовлення в день пам’яті
Нацрада покарала «Еспресо» та пожаліла «Апостроф TV» через мовлення в день пам’яті

26 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу «Еспресо» за порушення правил мовлення в День пам’яті жертв депортації лемків 13 вересня. Водночас Нацрада взяла до відома порушення цих правил телеканалом «Апостроф TV», де напередодні вийшов з ладу сервер.

13 вересня телеканал «Еспресо» порушив більшість правил мовлення в дні пам’яті та дні жалоби: протягом усього дня в ефірі не було інформації про день пам’яті, не було хвилини мовчання опівдні, до 18:50 на екрані не було зображення палаючої свічки.

Представниця каналу пояснила порушення дискомунікацією працівників «Еспресо», які з березня працюють переважно в дистанційному режимі.

Члени Нацради одноголосно вирішили оголосити «Еспресо» попередження.

Телеканал «Апостроф ТВ» порушував правила до 12-ї години дня 13 вересня: не повідомляв про день пам’яті та не ставив на екран палаючу свічку, о півдні не було хвилини мовчання.

Представниця каналу пояснила, що напередодні увечері вийшов з ладу сервер, на якому були всі графічні матеріали до дня пам’яті. Необхідну деталь у сервері замінили тільки зранку 13 вересня. Технічний директор отримав догану. Канал виправив порушення, щойно зміг, і після опівдня дав в ефір усі необхідні графічні матеріали про день пам’яті. Канал надав Нацраді документи на підтвердження ремонтних робіт сервера.

Начальниця юридичного управління Нацради Анна Літвіщенко підтвердила, що в акті перевірки дійсно є документи, які свідчать про те, що це був форсмажор. За її словами, інші мовники теж часом посилаються на технічні помилки, але не надають достатніх доказів.

Заступники голови Нацради Олег Черниш і Валентин Коваль запропонували взяти результати перевірки до відома. Колеги їх підтримали.

Також Нацрада планувала 26 листопада розглянути результати аналогічної перевірки каналу ZIK, але перенесла питання на наступне засідання через відсутність представників каналу.

Нагадаємо, 24 вересня Нацрада призначила позапланові перевірки телеканалів «Еспресо», ZIK, «Апостроф TV», радіостанцій «П’ятниця» та «Ретро ФМ» через недотримання правил мовлення в День пам’яті жертв депортації українців з Лемківщини 13 вересня. 2 листопада Нацрада оголосила попередження радіо «П’ятниця» за ці порушення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1594
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду