Джо Байдена з перемогою на виборах уже привітали президенти Європарламенту, Єврокомісії та деяких країн

Джо Байдена з перемогою на виборах уже привітали президенти Європарламенту, Єврокомісії та деяких країн

8 Листопада 2020
4921
8 Листопада 2020
00:14

Джо Байдена з перемогою на виборах уже привітали президенти Європарламенту, Єврокомісії та деяких країн

4921
Підрахунок голосів виборців наразі триває.
Джо Байдена з перемогою на виборах уже привітали президенти Європарламенту, Єврокомісії та деяких країн
Джо Байдена з перемогою на виборах уже привітали президенти Європарламенту, Єврокомісії та деяких країн

Президент Європейського Парламенту Девід Сассолі привітав Джо Байдена з перемогою на президентських виборах у Сполучених Штатах. Його відеозвернення опубліковано на сайті Європарламенту, повідомляє «Укрінформ».

«Ми спостерігали за президентськими виборами в США дуже уважно. Ці вибори великого партнера Європейського Союзу, союзника, з яким ми пройшли довгий шлях у сучасні часи, із з яким ми хочемо продовжувати працювати. Ми бажаємо новому Президенту Джо Байдену всього найкращого», - зазначив Девід Сассолі.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн також привітала Джо Байдена з перемогою у президентських перегонах та висловила готовність співпрацювати із новою адміністрацією США. Її заяву поширила пресслужба. 

«Тепло вітаю Джо Байдена з його перемогою на президентських виборах в США та сподіваюся зустрітися з ним якомога раніше... Мірою того, як світ продовжує змінюватися, коли виникають нові виклики та можливості, наше оновлене партнерство набуває особливої ваги», - йдеться у заяві. 

Одним із перших серед керівників держав Джо Байдена привітав і Президент України Володимир Зеленський. 

«Вітаємо Джо Байдена і Камалу Гарріс. Україна з оптимізмом дивиться в майбутнє стратегічного партнерства зі США. Україна і США завжди співпрацювали в сфері безпеки, торгівлі, інвестицій, демократії, боротьби з корупцією. Наша дружба стає тільки міцнішою!», – написав він у своєму Твіттері.

Також привітання у Твіттері написав президент Польщі Анджей Дуда.

«Вітаю Джо Байден з успішною президентською кампанією. Поки ми чекаємо результатів виборчої комісії, Польща налаштована підтримувати високорівневе та високоякісне стратегічне партнерство PL-US для ще більш міцного союзу», - йдеться в дописі.

Президент Франції Еммануель Макрон привітав Байдена та закликав працювати разом.

«Американці обрали свого президента. Вітання Джо Байдену та Камалі Гарріс. Нам потрібно багато зробити, щоб відповісти на виклики сьогодення. Давайте діяти разом», - написав Макрон у Твіттері.

Канцлерка ФРН Ангела Меркель та міністр закордонних справ Гайко Маас висловили переконання у зміцненні трансатлантичного партнерства за нового керівництва США.

«Вітання! Американський народ зробив свій вибір. Джо Байден буде 46-м президентом США», - йдеться у заяві Ангели Меркель.

Міністр Маас також висловив сподівання на плідну співпрацю з наступним урядом США.

«Лише разом ми вирішимо багато міжнародних завдань. Ми хочемо інвестувати в цю співпрацю», - йдеться в його заяві.

Привітав переможця виборів також президент Єгипту Абдель Фаттах аль-Сісі.

«Президент наголосив на прагненні до співпраці та спільних дій щодо зміцнення стратегічних двосторонніх відносин між Єгиптом та США в інтересах двох дружніх країн та народів», - повідомила пресслужба єгипетського лідера.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді: «Привітання Джозефу Байдену з вашої яскравою перемогою! На посаді віце-президента ваш внесок у зміцнення відносин між Індією і США був вирішальним і безцінним. Я з нетерпінням чекаю можливості знову тісно співпрацювати, щоб підняти відносини між Індією і США на більш високий рівень».

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес: «Американський народ обрав свого 46-го президента. Поздоровлення Джо Байдену і Камалі Харріс. Бажаємо успіху. Ми готові співпрацювати з США та протистояти спільно великим глобальним викликам».

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо: «Вітаю Джо Байдена і Камалу Харріс. Наші країни - близькі друзі, партнери і союзники. У нас відносини, які вважаються унікальними на світовій арені. Я чекаю можливості працювати разом і розвивати їх разом з вами».

Нагадаємо, 3 листопада в США відбулися вибори президента. Станомна вечір 7 листопада Джо Байден має 290 голосів виборців (для перемоги необхідно набрати 270), а Дональд Трамп – 214. Підрахунок голосів триває. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4921
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Natalya
1262 дн. тому
Почему бы и не поздравить Байдена, если он набрал 125% голосов избирателей. Уникальный президент!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду