Фільм «Із зав’язаними очима» Тараса Дроня переміг на Варшавському кінофестивалі

Фільм «Із зав’язаними очима» Тараса Дроня переміг на Варшавському кінофестивалі

18 Жовтня 2020
3058
18 Жовтня 2020
11:01

Фільм «Із зав’язаними очима» Тараса Дроня переміг на Варшавському кінофестивалі

3058
Картина була визнана найкращою серед 15 інших, представлених у категорії.
Фільм «Із зав’язаними очима» Тараса Дроня переміг на Варшавському кінофестивалі
Фільм «Із зав’язаними очима» Тараса Дроня переміг на Варшавському кінофестивалі

Повнометражний ігровий дебют «Із зав’язаними очима» (міжнародна назва Blindfold) Тараса Дроня 17 жовтня був визнаний найкращим фільмом конкурсу перших і других фільмів (Competition 1–2) Варшавського кінофестивалю, де і відбулася світова прем’єра стрічки. Про це повідомляє пресслужба компанії «Сучасне Українське Кіно», яка займалась виробництвом фільму.

Події картини розгортаються в сучасній Україні після закінчення війни. Головна героїня — Юля — молода спортсменка боїв без правил, ММА, яка втратила свого нареченого на війні. Дівчина залишає спорт і починає нові стосунки, щоб звільнити себе від ролі вдови героя війни, яку нав’язує їй суспільство.

У ролях: Марина Кошкіна, Олег Шульга, Лариса Руснак, Олександр Мавріц, Сергій Лузановський, Олег Колтовський, Костянтин Лінартович, Анастасія Баша, Карина Бершадська.

Картина була визнана найкращою серед 15-ти інших, представлених у категорії Competition 1–2.

На церемонії нагородження у Варшаві були присутні режисер Тарас Дронь, продюсерка Валерія Сочивець і співсценарист Якуб Присяк.

«Ми дякуємо всім, хто вірив і не вірив у наш проєкт. Це великий крок як для нас самих, так і всього українського кіно. У Варшаві відбулося чотири покази нашої картини. Q&A після показу тривав понад 30 хвилин, і навіть після його закінчення глядачі не хотіли відпускати авторів. Тому завершували бесіду вже поза межами глядацького залу. Ми дякуємо як глядачам, так і членам журі, які відзначили нашу картину», — коментують Тарас Дронь та Валерія Сочивець.

Режисер отримав приз журі та грошову премію в розмірі 10 тис. злотих (73 тис. грн).

Варшавський кінофестиваль — це найбільший кінофестиваль Східної Європи, який відбувається в офлайн-форматі з 9 до 18 жовтня.

Проєкт фільму «Із зав'язаними очима» переміг на конкурсі кінопроєктів Boat Meeting Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» у 2019 році та отримав головний приз пітчингу Work in Progress CoCo Cottbus на міжнародному кінофестивалі в Котбусі (Німеччина).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3058
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду