detector.media
18.10.2020 11:01
Фільм «Із зав’язаними очима» Тараса Дроня переміг на Варшавському кінофестивалі
Фільм «Із зав’язаними очима» Тараса Дроня переміг на Варшавському кінофестивалі
Картина була визнана найкращою серед 15 інших, представлених у категорії.

Повнометражний ігровий дебют «Із зав’язаними очима» (міжнародна назва Blindfold) Тараса Дроня 17 жовтня був визнаний найкращим фільмом конкурсу перших і других фільмів (Competition 1–2) Варшавського кінофестивалю, де і відбулася світова прем’єра стрічки. Про це повідомляє пресслужба компанії «Сучасне Українське Кіно», яка займалась виробництвом фільму.

Події картини розгортаються в сучасній Україні після закінчення війни. Головна героїня — Юля — молода спортсменка боїв без правил, ММА, яка втратила свого нареченого на війні. Дівчина залишає спорт і починає нові стосунки, щоб звільнити себе від ролі вдови героя війни, яку нав’язує їй суспільство.

У ролях: Марина Кошкіна, Олег Шульга, Лариса Руснак, Олександр Мавріц, Сергій Лузановський, Олег Колтовський, Костянтин Лінартович, Анастасія Баша, Карина Бершадська.

Картина була визнана найкращою серед 15-ти інших, представлених у категорії Competition 1–2.

На церемонії нагородження у Варшаві були присутні режисер Тарас Дронь, продюсерка Валерія Сочивець і співсценарист Якуб Присяк.

«Ми дякуємо всім, хто вірив і не вірив у наш проєкт. Це великий крок як для нас самих, так і всього українського кіно. У Варшаві відбулося чотири покази нашої картини. Q&A після показу тривав понад 30 хвилин, і навіть після його закінчення глядачі не хотіли відпускати авторів. Тому завершували бесіду вже поза межами глядацького залу. Ми дякуємо як глядачам, так і членам журі, які відзначили нашу картину», — коментують Тарас Дронь та Валерія Сочивець.

Режисер отримав приз журі та грошову премію в розмірі 10 тис. злотих (73 тис. грн).

Варшавський кінофестиваль — це найбільший кінофестиваль Східної Європи, який відбувається в офлайн-форматі з 9 до 18 жовтня.

Проєкт фільму «Із зав'язаними очима» переміг на конкурсі кінопроєктів Boat Meeting Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» у 2019 році та отримав головний приз пітчингу Work in Progress CoCo Cottbus на міжнародному кінофестивалі в Котбусі (Німеччина).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY