4-й «Київський тиждень критики» оголосив основну міжнародну програму

4-й «Київський тиждень критики» оголосив основну міжнародну програму

13 Жовтня 2020
2049
13 Жовтня 2020
21:20

4-й «Київський тиждень критики» оголосив основну міжнародну програму

2049
Покажуть фестивальні хіти із програм Венеції, Канн та Сан-Себастьяна.
4-й «Київський тиждень критики» оголосив основну міжнародну програму
4-й «Київський тиждень критики» оголосив основну міжнародну програму

4-й фестиваль «Київський тиждень критики» оголосив основну міжнародну програму. Про це повідомляє пресслужба фестивалю

Відкриє фестиваль нова робота данського режисера-співавтора маніфесту «Догма 95» – трагікомедія «Ще по одній» Томаса Вінтерберга. Головні ролі у стрічці виконали Мадс Міккельсен, Томас Бо Ларсен, Ларс Ранте та Магнус Міллан – усі четверо були відзначені «Срібною мушлею» за найкращу чоловічу роль на міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні. Фільм також увійшов до офіційної програми цьогорічного Каннського кінофестивалю, яка через пандемію була представлена в рамках інших кінооглядів. В український прокат фільм виходить 5 листопада.

Також покажуть драму «Земля кочівників», головну роль у якій виконала володарка премії «Оскар» Френсіс МакДорманд. Стрічка Хлої Чжао здобула «Золотого лева» Венеційського кінофестивалю та була визнана найкращим фільмом за результатами глядацького голосування на міжнародному кінофестивалі в Торонто – це традиційно робить фільм одним з фронтраннерів оскарівських перегонів.

З основної програми Берлінського кінофестивалю відібрано драму «Дні» Цая Мінляня. У Берліні стрічка здобула особливу згадку премії Teddy за висвітлення ЛГБТ-теми в кіно. За задумом режисера фільм демонструється без перекладу та субтитрів.

У програмі Київського тижня критики також буде представлений один із призерів цьогорічного кінофестивалю «Санденс» – драматичний трилер «Ширлі» режисерки Жозефін Декер. У його основу частково лягла біографія письменниці, авторки горорів Ширлі Джексон. У неї перевтілюється лауреатка премії «Золотий глобус» Елізабет Мосс, її чоловіка грає лауреат «Золотого глобуса» Майкл Стулбарг. Режисерка Жозефін Декер була відзначена на «Санденсі» спеціальним призом журі за внесок у розвиток авторського кіно.

«Повільна машина» – режисерський дебют сценариста Пола Фелтена та оператора Джо Денардо, який можна вважати авторською подорожжю історією американського кіно та авангарду. Вперше «Повільна машина» була представлена у програмі Bright Future міжнародного Роттердамського кінофестивалю. Одну з ролей у стрічці виконала Хлоя Севіньї.

«Новий порядок» – нова робота призера Каннського кінофестивалю, мексиканського режисера Мішеля Франко. Фільм було відзначено Гран-прі журі – другою за важливістю премію Венеційського кінофестивалю.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

У рамках фестивальної програми заплановано презентацію рейтингу 100 найкращих українських фільмів всіх часів, організованого Національним центром Олександра Довженка в співпраці зі Спілкою кінокритиків України.

Також на глядачів чекає онлайн-дискусія «Нова реальність: кіно під час пандемії», до якої долучаться куратори Київського тижня критики та французькі куратори фестивальної програми «Фокус: Україна-Франція».

Як писав «Детектор медіа», кінофестиваль Київський тиждень критики було засновано в 2017 році, його створення ініціювала кінодистриб’юторська компанія «Артхаус трафік». За задумом організаторів, щороку кінокритики-куратори  обирають фільми, представляють їх глядачам і обговорюють після показів. 

На відкритті фестивалю також вручають премію кінокритиків «Кіноколо», яку було засновано в 2018 році.

Організатор фестивалю – компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2049
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду